Zapečené nové brambory s medvědím česnekem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus cooling
- Serves 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 800 g nové brambory, větší, nakrájené na poloviny
- 4 lžíce olivový olej
- 1 lžíce vinný ocet
- 1 lžíce celozrnná nebo dijonská hořčice
- 2 lžíce nasekaná petrželka
- 2 lžíce jemné kapary, odkapané a nasekané
- 100 g medvědí česnek nebo řeřicha, hrubě nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 C/180 C. Brambory promíchejte s lžící olivového oleje a s mořskou soli. Vyklopte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu za občasného promíchání, dokud nezezlátnou a nebudou dobře propečené.
- KROK 2
Vyjměte je z trouby a přendejte do velké mísy. Ještě horké promíchejte se zbývajícími ingrediencemi, dokud medvědí česnek nebo řeřicha nezavadnou. Před podáváním nechte mírně vychladnout.