reklama

Suroviny

  • 300 g těstovin, nudle nebo flíčky
  • sůl
  • 4 lžíce másla + na vymazání
  • 250 g tvarohu měkkého
  • 3 vejce
  • 130 g krupicového cukru
  • 500 g zakysané smetany
  • 1 lžička skořice mletá + na poprášení
  • citronová kůra najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
  • 50 g rozinek, předem namočených v rumu nebo horké vodě
  • 50 g sušených meruněk, nakrájených na kousky
  • mandle plátky na posypání
  • moučkový cukr na pocukrování (nemusí být)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Slijte a ihned do nich vmíchejte máslo.

  • KROK 2

    Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte tvaroh s vejci a cukrem, přidejte zakysanou smetanu, skořici, citronovou kůru a sušené ovoce. Vmíchejte těstoviny.

  • KROK 3

    Pekáček vymažte máslem a vložte do něj ochucenou směs. Vršek poprašte troškou skořice, posypte mandlovými lupínky a dejte do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Před podáváním můžete pocukrovat podle chuti.

reklama
reklama
reklama
reklama