reklama

  • 1 pórek
    očištěný, umytý a nakrájený
  • kousek másla
  • 175 g těstovin penne
  • 200 ml créme fraîche
  • 1 lžíce kapar
  • 2 malé uzené makrely
    zbavené kůže a maso rozdrobené na větší kusy
  • 25 g strouhanky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal925
  • tuky52g
  • nasycené20g
  • sacharidy84g
  • cukry8g
  • vláknina5g
  • proteín35g
  • sůl2.72g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na másle orestujte pórek do změknutí, asi 10-15 minut.

  • krok 2

    Mezitím uvařte těstoviny a rozpalte troubu, ideálně na program gril.

  • krok 3

    Jakmile je pórek měkký, vmíchejte crème fraîche, kapary a kousky ryb. Zahřívejte 1 minutu. Těstoviny sceďte a vmíchejte do pánve, okořeňte podle chuti a poté vše vyklopte do malého pekáčku. Posypte strouhankou a grilujte dozlatova a křupava.

reklama
reklama
reklama
reklama