Zapečené penne s pórkem a makrelou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 1 pórekočištěný, umytý a nakrájený
- kousek másla
- 175 g těstovin penne
- 200 ml créme fraîche
- 1 lžíce kapar
- 2 malé uzené makrelyzbavené kůže a maso rozdrobené na větší kusy
- 25 g strouhanky
- kcal925
- tuky52g
- nasycené20g
- sacharidy84g
- cukry8g
- vláknina5g
- proteín35g
- sůl2.72g
Postup přípravy
krok 1
Na másle orestujte pórek do změknutí, asi 10-15 minut.
krok 2
Mezitím uvařte těstoviny a rozpalte troubu, ideálně na program gril.
krok 3
Jakmile je pórek měkký, vmíchejte crème fraîche, kapary a kousky ryb. Zahřívejte 1 minutu. Těstoviny sceďte a vmíchejte do pánve, okořeňte podle chuti a poté vše vyklopte do malého pekáčku. Posypte strouhankou a grilujte dozlatova a křupava.