
Zapečené těstoviny Fiorentina
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 300 g těstovin
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g žampionůrozpůlené nebo pokrájené na čtvrtiny, pokud jsou velké
- 2 stroužky česnekunasekané
- 350 g sekaného špenátu
- 200 ml smetany na vaření
- 150 g tvrdého sýrunastrouhaného
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal566
- tuky23g
- nasycené10g
- sacharidy67g
- cukry7g
- vláknina4g
- proteín24g
- sůl0.98g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny vařte v osolené vodě 10 minut, sceďte a poté dejte zpět do hrnce. Mezitím rozehřejte v troubě gril na střední stupeň (180-200 °C).
krok 2
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte žampiony a na vysoké teplotě je opékejte 5 minut do světle zlatavé barvy. Snižte plamen, přidejte česnek a smažte další minutu, dokud nezměknou. Okořeňte a přendejte do velké zapékací mísy.
krok 3
Špenát nechte na pánvi zavadnout, nastrouhejte k němu polovinu sýru a zalijte smetanou. Nechte probublat, dokud se sýr nerozpustí.
krok 4
Špenátovou omáčku vlijte do těstovin, promíchejte, dochuťte. Poté je přendejte na houby v rovnoměrné vrstvě. Navrch posypte zbývající sýr a grilujte asi 5 minut, dokud sýr nezezlátne.