Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 500 g těstoviny
- 120 g tuňákkonzervovaný, v olivovém oleji
- 1 ks cibulevelká, nakrájená
- 500 ml mléko
- 4 lžíce moukahladká
- 150 g čedarnastrouhaný
- ½ lžička hořčičev prášku
- 325 g kukuřicekonzervovaná
- 2 ks rajčatanakrájená
- kcal602
- tuky14g
- nasycené7g
- sacharidy89g
- cukry12g
- vláknina8g
- proteín27g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte olej z tuňáka do hrnce, přidejte k němu cibulí a 5 minut opékejte. Na cibuli nalijte mléko a zašlehejte mouku. Za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidejte tuňáka, 100 g sýra a hořčičný prášek.
krok 2
Uavřené těstoviny sceďte je a vmíchejte je do omáčky spolu s kukuřicí. Osolte, opepřete a přemístěte do zapékací mísy.
krok 3
Rozpalte gril v troubě. Těstoviny proložte plátky rajčat a navrch rozsypte zbývající sýr. Opékejte v troubě pod grilem 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou.