reklama

  • 500 g těstoviny
  • 120 g tuňák
    konzervovaný, v olivovém oleji
  • 1 ks cibule
    velká, nakrájená
  • 500 ml mléko
  • 4 lžíce mouka
    hladká
  • 150 g čedar
    nastrouhaný
  • ½ lžička hořčiče
    v prášku
  • 325 g kukuřice
    konzervovaná
  • 2 ks rajčata
    nakrájená

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal602
  • tuky14g
  • nasycené7g
  • sacharidy89g
  • cukry12g
  • vláknina8g
  • proteín27g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte olej z tuňáka do hrnce, přidejte k němu cibulí a 5 minut opékejte. Na cibuli nalijte mléko a zašlehejte mouku. Za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidejte tuňáka, 100 g sýra a hořčičný prášek.

  • krok 2

    Uavřené těstoviny sceďte je a vmíchejte je do omáčky spolu s kukuřicí. Osolte, opepřete a přemístěte do zapékací mísy.

  • krok 3

    Rozpalte gril v troubě. Těstoviny proložte plátky rajčat a navrch rozsypte zbývající sýr. Opékejte v troubě pod grilem 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou.

reklama
reklama
reklama
reklama