reklama

  • 200 g konzervovaný tuňák
    (může být v oleji i ve vlastní šťávě)
  • 1/2 jarní cibulka
    nasekaná najemno
  • 4 lžíce majonéza
  • 3 krajíce nebo plátky celozrnný chléb
  • 50 g čedar
    nastrouhaný nahrubo
  • 1 velká špetka mletá sladká paprika

Nutriční hodnoty: na porci (v případě použití tuňáka v oleji)

  • kcal613
  • tuky40g
  • nasycené11g
  • sacharidy29g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín35g
  • sůl2.25g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte gril v troubě na nejvyšší stupeň. Tuňáka sceďte, rozdrobte do mísy a smíchejte s jarní cibulkou a majonézou. Dochuťte solí a spoustou čerstvě mletého černého pepře.

  • krok 2

    Chléb opékejte pod grilem na sucho, dokud se z obou stran pěkně neopeče, a poté potřete tuňákovou směsí až po okraje krajíce. Posypte sýrem a vložte zpět pod gril, dokud sýr nezezátne a nezačne bublat.

  • krok 3

    Rozkrojte napůl, posypte troškou papriky a jezte.

reklama
reklama
reklama
reklama