Zapečený chléb s tuňákem a sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 200 g konzervovaný tuňák(může být v oleji i ve vlastní šťávě)
- 1/2 jarní cibulkanasekaná najemno
- 4 lžíce majonéza
- 3 krajíce nebo plátky celozrnný chléb
- 50 g čedarnastrouhaný nahrubo
- 1 velká špetka mletá sladká paprika
- kcal613
- tuky40g
- nasycené11g
- sacharidy29g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín35g
- sůl2.25g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte gril v troubě na nejvyšší stupeň. Tuňáka sceďte, rozdrobte do mísy a smíchejte s jarní cibulkou a majonézou. Dochuťte solí a spoustou čerstvě mletého černého pepře.
krok 2
Chléb opékejte pod grilem na sucho, dokud se z obou stran pěkně neopeče, a poté potřete tuňákovou směsí až po okraje krajíce. Posypte sýrem a vložte zpět pod gril, dokud sýr nezezátne a nezačne bublat.
krok 3
Rozkrojte napůl, posypte troškou papriky a jezte.