reklama

Suroviny

  • 1 ks květák velký
  • 300 g sýrová omáčka
  • 100 g tvrdý sýr gruyère nebo ementál, nastrouhaný
  • 25 g lískové ořechy, pražené, nasekané
  • 50 g strouhanka čerstvá

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Naplňte velký kastrol vodou a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte květák na stejně velké růžičky. Vhoďte je do hrnce a vařte asi 7 minut nebo do změknutí.

  • KROK 2

    Zahřejte sýrovou omáčku buď v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku. Sýr, lískové ořechy a strouhanku dejte do mísy a promíchejte.

  • KROK 3

    Květák sceďte a vložte na dno mělké zapékací mísy. Ohřátou omáčku nalijte květák, rovnoměrně jej pokryjte, poté posypte strouhankou se sýrem a ořechy. Dejte pod gril na 5 minut, nebo dokud sýr nezačne bublat a strouhanka nezezlátne.

reklama
reklama
reklama
reklama