Zapečený květák se sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks květákvelký
- 300 g sýrová omáčka
- 100 g tvrdý sýrgruyère nebo ementál, nastrouhaný
- 25 g lískové ořechypražené, nasekané
- 50 g strouhankačerstvá
- kcal430
- tuky28g
- nasycené12g
- sacharidy22g
- cukry7g
- vláknina5g
- proteín22g
- sůl1.38g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Naplňte velký kastrol vodou a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte květák na stejně velké růžičky. Vhoďte je do hrnce a vařte asi 7 minut nebo do změknutí.
krok 2
Zahřejte sýrovou omáčku buď v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku. Sýr, lískové ořechy a strouhanku dejte do mísy a promíchejte.
krok 3
Květák sceďte a vložte na dno mělké zapékací mísy. Ohřátou omáčku nalijte květák, rovnoměrně jej pokryjte, poté posypte strouhankou se sýrem a ořechy. Dejte pod gril na 5 minut, nebo dokud sýr nezačne bublat a strouhanka nezezlátne.