Zapečený květák se sýrem z mikrovlnky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
- 1 ks květákvelký
- 2 a 1/2 lžíce kukuřičný škrob
- 300 ml mlékoplnotučné
- 1 a 1/2 lzicky hořčiceanglická
- 1 svazek tymiánotrhané lístky
- 150 g čedarnastrouhaný + navíc
- 25 g máslo
- kcal237
- tuky15g
- nasycené9g
- sacharidy13g
- cukry5g
- vláknina3g
- proteín11g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Květák nakrájejte na kousky velikosti sousta. Měkké listy uschovejte. Vložte kousky košťálu a růžičky květáku do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte 1 lžíci vody a přikryjte. V mikrovlnné troubě vařte 8 minut do změknutí, poté vyjměte a případně slijte. Přendejte květák do jiné nádoby vhodné do mikrovlnky.
krok 2
Kukuřičný škrob a trochu mléka dejte do mísy, ve které se vařil květák a rozmíchejte na hladkou pastu. Přidejte zbytek mléka. Osolte a opepřete. Vmíchejte hořčici, tymián a čedar. Vzniklou směs nalijte na květák. Navrch poklaďte lístky květáku a pokapejte máslem. Vložte do mikrovlny a zahřívejte na vysoký výkon po dobu 5 minut, dokud květák nezměkne a sýr se nerozpustí. Posypte trochou sýra a dokončete pod grilem nebo v kombinované mikrovlnné troubě opečte povrch dozlatova.