reklama

  • 2 bílky z větších vajec
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 g pekanových ořechů
    nahrubo nasekaných
  • 150 g hořké čokolády
    (alespoň 70 % kakaa), nahrubo nasekaná
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal66
  • tuky1g
  • nasycené0g
  • sacharidy7g
  • cukry7g
  • vláknina0g
  • proteín1g
  • sůl0.06g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte dva plechy na pečení alobalem.

  • krok 2

    V čisté misce vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli dotuha. Postupně přidávejte cukr, aby vznikla hustá a lesklá sněhová hmota. Přidejte pekanové ořechy a čokoládu, poté vanilkový extrakt a jemně vmíchejte do sněhu velkou kovovou lžící.

  • krok 3

    Lžičkou nanášejte hromádky sněhové směsi s odstupy na připravené plechy. Dejte plechy do trouby, pak ji vypněte a nechte v ní sušenky alespoň 3 hodiny, přes noc nebo dokud nebude trouba studená. Troubu neotvírejte.

  • krok 4

    Hotové sušenky opatrně sundejte z alobalu. Skladujte v uzavřené plechové krabičce, kde vydrží 3-4 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama