Nudle s kachnou a jarní cibulkou
Čínský pokrm do půl hodiny? Nudle s kachnou a jarní cibulkou máte hotové raz dva. Tato svěží lahodná kombinace nudlí, kachny a čínského zelí se skvěle hodí jako lehká večeře při nečekané návštěvě přátel.
Troubu rozehřejte na 220°C. Uvařte nudle podle návodu na obalu. Ve velké pánvi (wok nebo hlubší pánev s nepřilnavým povrchem) rozehřejte 1 lžičku oleje. Za stálého míchání opékejte 3-4 minuty zeleninu, zázvor a stonky koriandru - zelenina by měla změknout, ale současně zůstat stále lehce křupavá. Vhoďte do pánve krevety a opékejte na 1 minutu, aby byly růžové. Poté vmíchejte sladkou chilli omáčku, lístky koriandru a nudle, promáchejte a sundejte z plotny.
Potřete 4 pláty filo těsta trochou oleje a na ně položte zbývajícími pláty. Čtvrtinu směsi krevet navršte podél kratšího okraje každého plátu, přehněte okraje a poté srolujte, abyste získali 4 velké závitky. V této fázi můžete závitky zmrazit až na 1 měsíc; pak je před pečením úplně rozmrazte. Potřete závitky zbylým olejem, posypte sezamovými semínky podle chuti. Položte je na plech spojem dolů a pečte 15 minut nebo dokud nebudou zlaté a křupavé. Podávejte se zeleným salátem a trochou sladké chilli omáčky.