Zdravý salát Nicoise
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g nové brambory
- 2 ks vejce
- 100 g zelené fazolky
- 1 římský salát
- 8 ks cherry rajčata
- 6 ks ančovičky
- 197 g tuňák, steak v kozervě
- 2 lžíce majonéza se sníženým obsahem tuku
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Vložte do něj brambory a vejce a vařte 7 minut. Vejce vyjměte, přidejte zelené fazolky a vařte další 4 minuty. Pak brambory a fazolky slijte a spolu s vejci nechte vychladnout.
- KROK 2
Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Listy salátu rozložte do 2 mělkých misek. Na listy rozprostřete fazolky, brambory, přepůlená rajčata a čtvrtky vajec. Navrch rozložte ančovičky.
- KROK 3
Tuňáka rozdělte na kousky a rozmístěte na salát. V misce smíchejte majonézu se lžící studené vody. Salát jí pokapejte a hned podávejte.