reklama

  • 400 g fazolky zelené
    očištěné
  • 12 ks jarní cibulka
    očištěná
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 malá hrst černé olivy
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 hrst estragon
    hrubě nasekaný

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal51
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy3g
  • cukry2g
  • vláknina3g
  • proteín2g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Fazole blanšírujte ve vroucí vodě 3–4 minuty, dokud nejsou al dente, a na poslední 2 minuty přidejte jarní cibulku. Zeleninu poté okamžitě ponořte do ledové vody, sceďte a dejte stranou.

  • krok 2

    Těsně před podáváním rozehřejte na pánvi olej, vložte zeleninu a prohřejte. Přidejte olivy, ještě chvíli zahřívejte, pak stáhněte z plotny a promíchejte s citronovou šťávou, estragonem, podle chuti osolte a opepřete.

reklama
reklama
reklama
reklama