Zelené fazolky s jarní cibulkou a estragonem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g fazolky zelené, očištěné
- 12 ks jarní cibulka, očištěná
- 1 lžíce olivový olej
- 1 malá hrst černé olivy,
- šťáva z 1 citronu
- 1 hrst estragon, hrubě nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Fazole blanšírujte ve vroucí vodě 3–4 minuty, dokud nejsou al dente, a na poslední 2 minuty přidejte jarní cibulku. Zeleninu poté okamžitě ponořte do ledové vody, sceďte a dejte stranou.
- KROK 2
Těsně před podáváním rozehřejte na pánvi olej, vložte zeleninu a prohřejte. Přidejte olivy, ještě chvíli zahřívejte, pak stáhněte z plotny a promíchejte s citronovou šťávou, estragonem, podle chuti osolte a opepřete.