reklama

Suroviny

  • 400 g fazolky zelené, očištěné
  • 12 ks jarní cibulka, očištěná
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 malá hrst černé olivy,
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 hrst estragon, hrubě nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Fazole blanšírujte ve vroucí vodě 3–4 minuty, dokud nejsou al dente, a na poslední 2 minuty přidejte jarní cibulku. Zeleninu poté okamžitě ponořte do ledové vody, sceďte a dejte stranou.

  • KROK 2

    Těsně před podáváním rozehřejte na pánvi olej, vložte zeleninu a prohřejte. Přidejte olivy, ještě chvíli zahřívejte, pak stáhněte z plotny a promíchejte s citronovou šťávou, estragonem, podle chuti osolte a opepřete.

reklama
reklama
reklama
reklama