
Zelené fazolky s jarní cibulkou a estragonem
6 porcí
Snadné
Příprava
Vaření
Jednoduchá zeleninová příloha ze zelených fazolek, jarní cibulky a černých oliv, dochucená lískty estragonu je vhodná k masu, rybám i vegetariánským pokrmům. Potřebovat budete jen pár dostupných surovin a zlomek času na blanšírování a závěrečné restování.
Přejít na suroviny
- 400 g fazolky zelenéočištěné
- 12 ks jarní cibulkaočištěná
- 1 lžíce olivový olej
- 1 malá hrst černé olivy
- šťáva z 1 citronu
- 1 hrst estragonhrubě nasekaný
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal51
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy3g
- cukry2g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Fazole blanšírujte ve vroucí vodě 3–4 minuty, dokud nejsou al dente, a na poslední 2 minuty přidejte jarní cibulku. Zeleninu poté okamžitě ponořte do ledové vody, sceďte a dejte stranou.
krok 2
Těsně před podáváním rozehřejte na pánvi olej, vložte zeleninu a prohřejte. Přidejte olivy, ještě chvíli zahřívejte, pak stáhněte z plotny a promíchejte s citronovou šťávou, estragonem, podle chuti osolte a opepřete.