reklama

Suroviny

  • 400 g zelené fazolky
  • 25 g máslo
  • 3 ks šalotka, nadrobno nakrájené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zelené fazolky vařte ve vroucí osolené vodě 3 až 4 minuty, dokud nezměknou. Pak je sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Do tohoto bodu si fazolky můžete připravit den předem – takto je můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici.

  • KROK 2

    K podávání rozehřejte máslo ve velké pánvi až začně pěnit, pak přidejte šalotku a vařte 4 až 5 minut, dokud nezměkne (ale nezhnědne). Poté přidejte fazolky a promíchejte, aby se obalily šalotkou na másle. Restujte 1 nebo 2 minuty, aby se prohřály, poté osolte, opepřete a je hotovo.

reklama
reklama
reklama
reklama