
Zelené fazolky se šalotkami
6 porcí
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Zelené fazolky jsou vynikající samy o sobě, ale když je vyšperkujete šalotkou na másle, získáte luxusní přílohu. Hodí se k nejrůznějším druhům masa nebo ryb, my doporučujeme třeba vepřovou panenku.
Přejít na suroviny
- 400 g zelené fazolky
- 25 g máslo
- 3 ks šalotkanadrobno nakrájené
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal48
- tuky4g
- nasycené2g
- sacharidy2g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín1g
- sůl0.05g
Postup přípravy
krok 1
Zelené fazolky vařte ve vroucí osolené vodě 3 až 4 minuty, dokud nezměknou. Pak je sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Do tohoto bodu si fazolky můžete připravit den předem – takto je můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici.
krok 2
K podávání rozehřejte máslo ve velké pánvi až začně pěnit, pak přidejte šalotku a vařte 4 až 5 minut, dokud nezměkne (ale nezhnědne). Poté přidejte fazolky a promíchejte, aby se obalily šalotkou na másle. Restujte 1 nebo 2 minuty, aby se prohřály, poté osolte, opepřete a je hotovo.