reklama

  • 2 kg mrkve
    půlená nebo čtvrcená podélně
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce červeného vína
    nebo jablečného octa

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal146
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy18g
  • cukry17g
  • vláknina5g
  • proteín1g
  • sůl0.13g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci. Přidejte mrkev, přiveďte k varu a vařte 5 minut.

  • krok 2

    Slijte vodu a nechte několik minut v cedníku, aby se mrkev osušila, poté ji promíchejte ve velkém pečicím plechu s olivovým olejem, medem, octem a kořením. Pečte 30-40 minut. Podávejte jako přílohu k jakémukoli masu.

reklama
reklama
reklama
reklama