Pečená mrkev
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 8
Přejít na suroviny
- 2 kg mrkvepůlená nebo čtvrcená podélně
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce červeného vínanebo jablečného octa
- kcal146
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy18g
- cukry17g
- vláknina5g
- proteín1g
- sůl0.13gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci. Přidejte mrkev, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
krok 2
Slijte vodu a nechte několik minut v cedníku, aby se mrkev osušila, poté ji promíchejte ve velkém pečicím plechu s olivovým olejem, medem, octem a kořením. Pečte 30-40 minut. Podávejte jako přílohu k jakémukoli masu.