Pyré z červené řepy a křenu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibulenakrájená
- 1 stroužek česnekunakrájený
- 4 velké červené řepyuvařené nebo vakuované
- 1 lžíce balzamikového octu
- 2 lžíce smetany
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- kcal106
- tuky6g
- nasycené2g
- sacharidy12g
- cukry10g
- vláknina2g
- proteín3g
- sůl0.24g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a 10 minut na něm zlehka opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
krok 2
Přidejte k nim nahrubo nastrouhanou červenou řepu, ocet a vařte, dokud nebude řepa lepkavá a měkká. Sundejte z ohně a vmíchejte smetanu.
krok 3
Následně řepu rozmixujte tyčovým mixérem na kaši a vmíchejte nastrouhaný křen. Můžete podávat.