Zimní křupavý salát
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks česneková bageta, rozpečená
- 2 ks čekankové puky
- 2 řapíky celer, na tenké plátky
- 1 svazek ředkvičky, očištěné a na čtvrtky
- 50 g vlašské ořechy, opražené, nasekané nahrubo
- 2 ks jablka, na plátky
- 175 g modrý sýr (stilton, niva, roquefort)
- 4 – 5 lžic dresink z medu a hořčice, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu a rozpečte bagetu s česnekovým máslem.
- KROK 2
Zatímco je bageta v troubě, rozeberte čekankový puk na listy a vhoďte je do velké mísy s pokrájeným řapíkatým celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky. Navrch rozdrobte sýr.
- KROK 3
K dokončení salátu nakrájejte polovinu česnekové bagety na plátky. Zbytek nakrájejte na kousky a přidejte do salátu, zakápněte dresinkem v množství podle chuti. Salát podávejte se zbylou bagetou.