Zimní křupavý salát
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks česneková bagetarozpečená
- 2 ks čekankové puky
- 2 řapíky celerna tenké plátky
- 1 svazek ředkvičkyočištěné a na čtvrtky
- 50 g vlašské ořechyopražené, nasekané nahrubo
- 2 ks jablkana plátky
- 175 g modrý sýr(stilton, niva, roquefort)
- 4 – 5 lžic dresinkz medu a hořčice, k podávání
- kcal450
- tuky31g
- nasycené14g
- sacharidy30g
- cukry0g
- vláknina3g
- proteín16g
- sůl1.67g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu a rozpečte bagetu s česnekovým máslem.
krok 2
Zatímco je bageta v troubě, rozeberte čekankový puk na listy a vhoďte je do velké mísy s pokrájeným řapíkatým celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky. Navrch rozdrobte sýr.
krok 3
K dokončení salátu nakrájejte polovinu česnekové bagety na plátky. Zbytek nakrájejte na kousky a přidejte do salátu, zakápněte dresinkem v množství podle chuti. Salát podávejte se zbylou bagetou.