reklama

  • 1 ks česneková bageta
    rozpečená
  • 2 ks čekankové puky
  • 2 řapíky celer
    na tenké plátky
  • 1 svazek ředkvičky
    očištěné a na čtvrtky
  • 50 g vlašské ořechy
    opražené, nasekané nahrubo
  • 2 ks jablka
    na plátky
  • 175 g modrý sýr
    (stilton, niva, roquefort)
  • 4 – 5 lžic dresink
    z medu a hořčice, k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal450
  • tuky31g
  • nasycené14g
  • sacharidy30g
  • cukry0g
  • vláknina3g
  • proteín16g
  • sůl1.67g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu a rozpečte bagetu s česnekovým máslem.

  • krok 2

    Zatímco je bageta v troubě, rozeberte čekankový puk na listy a vhoďte je do velké mísy s pokrájeným řapíkatým celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky. Navrch rozdrobte sýr.

  • krok 3

    K dokončení salátu nakrájejte polovinu česnekové bagety na plátky. Zbytek nakrájejte na kousky a přidejte do salátu, zakápněte dresinkem v množství podle chuti. Salát podávejte se zbylou bagetou.

reklama
reklama
reklama
reklama