
Zimní ovocný salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + louhování a chlazení
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 600 g sušené ovoce(švestky, hrušky, meruňky, fíky, brusinky)
- 3 lžíce medtekutý
- 1 ks vanilkový luskpodélně rozkrojený
- 1 sáček čaj Earl Grey
- 1 lžíce citronová šťáva
- mascarponenebo řecký jogurt, k podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal192
- tuky1g
- nasycené0g
- sacharidy46g
- cukry6g
- vláknina6g
- proteín3g
- sůl0.07g
Postup přípravy
krok 1
Do velkého hrnce nasypte ovoce a zalijte 700 ml studené vody. Přidejte med a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud mírně nezhoustne.
krok 2
Stáhněte kastrol z ohně a přidejte čajový sáček. Nechte 10 minut louhovat.
krok 3
Čajový sáček a vanilkový lusk vyhoďte. Ovoce dejte do mísy, přelijte čajem a přidejte citronovou šťávu. Promíchejte a nechte vychladnout. Zakryjte a chlaďte, až do doby podávání.