Zimní ovocný salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + louhování a chlazení
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 600 g sušené ovoce (švestky, hrušky, meruňky, fíky, brusinky)
- 3 lžíce med, tekutý
- 1 ks vanilkový lusk, podélně rozkrojený
- 1 sáček čaj Earl Grey
- 1 lžíce citronová šťáva
- mascarpone nebo řecký jogurt, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Do velkého hrnce nasypte ovoce a zalijte 700 ml studené vody. Přidejte med a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud mírně nezhoustne.
- KROK 2
Stáhněte kastrol z ohně a přidejte čajový sáček. Nechte 10 minut louhovat.
- KROK 3
Čajový sáček a vanilkový lusk vyhoďte. Ovoce dejte do mísy, přelijte čajem a přidejte citronovou šťávu. Promíchejte a nechte vychladnout. Zakryjte a chlaďte, až do doby podávání.