reklama

  • 600 g sušené ovoce
    (švestky, hrušky, meruňky, fíky, brusinky)
  • 3 lžíce med
    tekutý
  • 1 ks vanilkový lusk
    podélně rozkrojený
  • 1 sáček čaj Earl Grey
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • mascarpone
    nebo řecký jogurt, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal192
  • tuky1g
  • nasycené0g
  • sacharidy46g
  • cukry6g
  • vláknina6g
  • proteín3g
  • sůl0.07g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do velkého hrnce nasypte ovoce a zalijte 700 ml studené vody. Přidejte med a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud mírně nezhoustne.

  • krok 2

    Stáhněte kastrol z ohně a přidejte čajový sáček. Nechte 10 minut louhovat.

  • krok 3

    Čajový sáček a vanilkový lusk vyhoďte. Ovoce dejte do mísy, přelijte čajem a přidejte citronovou šťávu. Promíchejte a nechte vychladnout. Zakryjte a chlaďte, až do doby podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama