reklama

Suroviny

  • 600 g sušené ovoce (švestky, hrušky, meruňky, fíky, brusinky)
  • 3 lžíce med, tekutý
  • 1 ks vanilkový lusk, podélně rozkrojený
  • 1 sáček čaj Earl Grey
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • mascarpone nebo řecký jogurt, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do velkého hrnce nasypte ovoce a zalijte 700 ml studené vody. Přidejte med a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud mírně nezhoustne.

  • KROK 2

    Stáhněte kastrol z ohně a přidejte čajový sáček. Nechte 10 minut louhovat.

  • KROK 3

    Čajový sáček a vanilkový lusk vyhoďte. Ovoce dejte do mísy, přelijte čajem a přidejte citronovou šťávu. Promíchejte a nechte vychladnout. Zakryjte a chlaďte, až do doby podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama