reklama

  • 500 g žluté nebo zelené fazolky
  • 5 g sůl
  • 125 g másło
  • 100 g strouhanka

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal600
  • tuky46g
  • nasycené29g
  • sacharidy40g
  • cukry8g
  • vláknina10g
  • proteín12g
  • sůl5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Fazolky omyjte pod tekoucí vodou a odřízněte konce.

  • krok 2

    Fazolky vsypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přidejte lžičku soli (cca 5 g) a vařte přibližně 15 minut, až lusky změknou.

  • krok 3

    Uvařené fazolky slijte a nechte okapat. Dejte je do mísy.

  • krok 4

    V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Přidejte strouhanku a smažte dozlatova. Horkou směsí másla a strouhanky polijte fazolky. Takto připravené zelené či žluté fazolky se strouhankou jsou perfektní přílohou.

reklama
reklama
reklama
reklama