Žluté fazolky se strouhankou
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Na 2 porce
Přejít na suroviny
- 500 g žluté nebo zelené fazolky
- 5 g sůl
- 125 g másło
- 100 g strouhanka
- kcal600
- tuky46g
- nasycené29g
- sacharidy40g
- cukry8g
- vláknina10g
- proteín12g
- sůl5g
Postup přípravy
krok 1
Fazolky omyjte pod tekoucí vodou a odřízněte konce.
krok 2
Fazolky vsypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přidejte lžičku soli (cca 5 g) a vařte přibližně 15 minut, až lusky změknou.
krok 3
Uvařené fazolky slijte a nechte okapat. Dejte je do mísy.
krok 4
V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Přidejte strouhanku a smažte dozlatova. Horkou směsí másla a strouhanky polijte fazolky. Takto připravené zelené či žluté fazolky se strouhankou jsou perfektní přílohou.