Zmrzlinový dort s malinami a pusinkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- plus mražení
- Snadné
- 8 porcí
- 175 g moučkový cukr
- 500 g uvařený pudink
- 500 ml crème fraîche
- 2 lžičky vanilkový extrakt
- 400 g maliny
- 100 g sněhové pusinkyrozdrcené na kousky
- 300 g malinový sirup
- kcal468
- tuky29g
- nasycené19g
- sacharidy52g
- cukry48g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.16g
Postup přípravy
krok 1
Dejte si stranou 1 lžíci cukru. Ve velké míse smíchejte pudink, crème fraîche, zbývající cukr a vanilku. Misku s vzniklou směsí vložte na 1 hodinu do mrazáku, dokud směs nezačne po okrajích mrznout. Misku vyndejte a směs prošlehejte, aby se rozbily ledové krystalky a vraťte na 1 hodinu nebo déle do mrazničky. Poté šlehání opět opakujte.
krok 2
Velkou formu na biskupský chlebíček, vaničku na zmrzlinu nebo jinou nádobu vhodnou do mrazáku přibližně o objemu 2 litry lehce naolejujte a vystelte potravinářskou fólií nebo rozříznutým větším igelitovým sáčekm. Pomocí vidličky lehce rozdrťte polovinu malin s odloženým cukrem.
krok 3
Do formy nalijte jednu třetinu polozmrazeného pudinku. Přisypte polovinu pusinek, polovinu drcených malin a přelijte 3 lžícemi malinového sirupu. Zakryjte další třetinou pudinku a poté zbylými pusinkami, malinami a dalšími 3 lžícemi sirupu. Přelijte zbývajícím pudinkem a vložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny nebo přes noc. Lze zmrazit až 2 týdny.
krok 4
Před podáváním přesuňte dezert na 30-45 minut do lednice, aby změkl. Těsně před servírováním vyklopte zmrzlinový dort na mísu, nasypte na něj maliny, poté nakrájejte na silné plátky a podávejte s trochou malinového sirupu.