reklama

  • 175 g moučkový cukr
  • 500 g uvařený pudink
  • 500 ml crème fraîche
  • 2 lžičky vanilkový extrakt
  • 400 g maliny
  • 100 g sněhové pusinky
    rozdrcené na kousky
  • 300 g malinový sirup

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal468
  • tuky29g
  • nasycené19g
  • sacharidy52g
  • cukry48g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.16g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte si stranou 1 lžíci cukru. Ve velké míse smíchejte pudink, crème fraîche, zbývající cukr a vanilku. Misku s vzniklou směsí vložte na 1 hodinu do mrazáku, dokud směs nezačne po okrajích mrznout. Misku vyndejte a směs prošlehejte, aby se rozbily ledové krystalky a vraťte na 1 hodinu nebo déle do mrazničky. Poté šlehání opět opakujte.

  • krok 2

    Velkou formu na biskupský chlebíček, vaničku na zmrzlinu nebo jinou nádobu vhodnou do mrazáku přibližně o objemu 2 litry lehce naolejujte a vystelte potravinářskou fólií nebo rozříznutým větším igelitovým sáčekm. Pomocí vidličky lehce rozdrťte polovinu malin s odloženým cukrem.

  • krok 3

    Do formy nalijte jednu třetinu polozmrazeného pudinku. Přisypte polovinu pusinek, polovinu drcených malin a přelijte 3 lžícemi malinového sirupu. Zakryjte další třetinou pudinku a poté zbylými pusinkami, malinami a dalšími 3 lžícemi sirupu. Přelijte zbývajícím pudinkem a vložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny nebo přes noc. Lze zmrazit až 2 týdny.

  • krok 4

    Před podáváním přesuňte dezert na 30-45 minut do lednice, aby změkl. Těsně před servírováním vyklopte zmrzlinový dort na mísu, nasypte na něj maliny, poté nakrájejte na silné plátky a podávejte s trochou malinového sirupu.

reklama
reklama
reklama
reklama