reklama

  • 2 ks rajčata
    rozpůlená
  • ½ lžičky řepkový olej
  • 2 ks vejce
  • 1 ks avokádo
  • 2 plátky celozrnný chléb
    se semínky
  • 2 hrsti rukola

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal385
  • tuky20g
  • nasycené4g
  • sacharidy31g
  • cukry5g
  • vláknina8g
  • proteín16g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte nepřilnavou pánev, řeznou plochu rajčat lehce potřete trochou oleje a pak je na pánvi opékejte řeznou stranou dolů, dokud nezměknou a mírně nezkaramelizují. Mezitím přiveďte k varu vodu v hrnci, opatrně do ní rozklepněte vejce a nechte 1 až 2 minuty povařit, dokud nejsou bílky pevné, ale žloutky stále tekuté.

  • krok 2

    Avokádo rozpulte a zbavte pecky, poté vydlabejte dužinu, rozmačkejte ji vidličkou a navrstvěte na chleba. Přidejte vejce, opepřete a ozdobte hrstí rukoly. Rajčata podávejte jako přílohu.

reklama
reklama
reklama
reklama