reklama

  • 4 lžíce zlatého krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 25 g másla
    rozpuštěného, ale chladného, plus více na smažení
  • 300 ml mléka
  • 225 g hladké mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
  • 4 bio mandarinky
  • 2 bio citróny
  • crème fraîche nebo jogurt

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal454
  • tuky12.2g
  • sacharidy72.2g
  • vláknina6.3g
  • proteín12.2g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do mixéru dejte 1 lžíci cukru, vejce, rozpuštěné máslo, mléko, mouku a prášek do pečiva (v tomto pořadí) a mixujte, dokud nevznikne hladké těsto. (Pokud používáte ruční mixér, dejte do mísy nejprve mouku a poté přidejte zbylé ingredience.) Nastrouhejte kůru ze 2 mandarinek a 1 citrónu a přidejte ji do směsi. Směs nechte v nádobě mixéru, pokud má dobrý nalévací okraj; pokud ne, přelijte ji do jiné nádoby.

  • krok 2

    Zbylý cukr vsypte do malého hrnce a vymačkejte do něj šťávu z ostrouhaných mandarinek a citrónu. Poté jemně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstraňte kůru a bílou část ze zbylých mandarinek a citrónu a vyřízněte segmenty dužiny, které přidejte do hrnce se šťávou.

  • krok 3

    Rozpalte nepřilnavou pánev a potřete ji máslem. Na pánev nalijte dostatek těsta, abyste vytvořili silnou americkou palačinku (asi 10 cm v průměru). Počkejte asi minutu, dokud se na povrchu nezačnou objevovat bubliny a těsto se nezpevní, poté palačinku otočte. Pak pánev potřete dalším máslem a opakujte až do spotřebování těsta. Z této směsi byste měli získat 3-4 palačinky na osobu. Podávejte přelité rozvarem z citronové a mandarinkové šťávy a crème fraîche nebo jogurtem.

reklama
reklama
reklama
reklama