Americké snídaňové lívance
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 3-4 lívance na osobu
- 4 lžíce zlatého krupicového cukru
- 2 vejce
- 25 g máslarozpuštěného, ale chladného, plus více na smažení
- 300 ml mléka
- 225 g hladké mouky
- 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
- 4 bio mandarinky
- 2 bio citróny
- crème fraîche nebo jogurt
- kcal454
- tuky12.2g
- sacharidy72.2g
- vláknina6.3g
- proteín12.2g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Do mixéru dejte 1 lžíci cukru, vejce, rozpuštěné máslo, mléko, mouku a prášek do pečiva (v tomto pořadí) a mixujte, dokud nevznikne hladké těsto. (Pokud používáte ruční mixér, dejte do mísy nejprve mouku a poté přidejte zbylé ingredience.) Nastrouhejte kůru ze 2 mandarinek a 1 citrónu a přidejte ji do směsi. Směs nechte v nádobě mixéru, pokud má dobrý nalévací okraj; pokud ne, přelijte ji do jiné nádoby.
krok 2
Zbylý cukr vsypte do malého hrnce a vymačkejte do něj šťávu z ostrouhaných mandarinek a citrónu. Poté jemně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstraňte kůru a bílou část ze zbylých mandarinek a citrónu a vyřízněte segmenty dužiny, které přidejte do hrnce se šťávou.
krok 3
Rozpalte nepřilnavou pánev a potřete ji máslem. Na pánev nalijte dostatek těsta, abyste vytvořili silnou americkou palačinku (asi 10 cm v průměru). Počkejte asi minutu, dokud se na povrchu nezačnou objevovat bubliny a těsto se nezpevní, poté palačinku otočte. Pak pánev potřete dalším máslem a opakujte až do spotřebování těsta. Z této směsi byste měli získat 3-4 palačinky na osobu. Podávejte přelité rozvarem z citronové a mandarinkové šťávy a crème fraîche nebo jogurtem.