Banánová kaše s tahini
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 1 lžíce tahini
- 150 ml mlékakravské nebo rostlinné, plus 1 lžíce
- 100 g ovesných vloček
- 2 malé banánynakrájené na plátky
- semínkaze 2 tobolek kardamomu, rozdrcená
- 1 lžíce opečených sezamových semínek
- kcal431
- tuky17g
- nasycené3g
- sacharidy53g
- cukry18g
- vláknina7g
- proteín14g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte tahini s 1 lžící mléka a 1 lžící vody. Do hrnce dejte vločky, 1 nakrájený banán, kardamom a špetku soli a přilijte 100 ml mléka a 300 ml vody. Vařte na středním ohni 5 minut za stálého míchání, dokud nebude směs krémová.
krok 2
Kaši rozdělte do dvou misek. Podle potřeby přilijte zbytek mléka, poté přidejte zbývající nakrájený banán. Pokapejte směsí tahini a posypte opečenými sezamovými semínky.