reklama

Suroviny

  • 140 g celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g zlatého krupicového cukru
  • 1 střední vejce
  • 50 g rozpuštěného másla, vychladlého
  • 125 ml polotučného mléka
  • 2 malé zralé banány, 1 rozmačkaný, 1 nakrájený
  • 140 g bílé čokolády, hrubě nasekané
  • skořice, na posypání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 190 °C nebo na horkovzduch na 170 °C. Plech na muffiny vyložte 8 papírovými košíčky. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr se špetkou soli.

  • KROK 2

    V jiné míse šlehejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko po dobu 20 sekund; přidejte rozmačkaný banán a šlehejte dalších 5 sekund, dokud není vše pěkně promíchané.

  • KROK 3

    Nalijte banánovou směs do mouky a vše promíchejte. Jakmile je směs téměř spojená, přidejte 85 g bílé čokolády – směs bude stále vypadat trochu hrudkovitě. Lžící rozdělte těsto do papírových košíčků a pečte 18-20 minut dozlatova, a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte vychladnout na mřížce.

  • KROK 4

    Mezitím rozpusťte zbylou bílou čokoládu ve vodní lázni nad hrncem s mírně vroucí vodou. Nechte trochu vychladnout, poté rozetřete na vrch dortíků. Přidejte pár plátků banánu a posypte skořicí.

reklama
reklama
reklama
reklama