reklama

  • 125 ml ovesného mléka
  • 2 vejce
    (bílky a žloutky zvlášť)
  • 1 malý banán
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • olej
    (olej ve spreji)
  • nízkotučný jogurt
    a ovoce na ozdobu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal350
  • tuky10g
  • nasycené2g
  • sacharidy47g
  • cukry9g
  • vláknina5g
  • proteín12.97g
  • sůl1.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do mixéru dejte ovesné mléko, žloutky, banán, ovesné vločky, prášek do pečiva a vanilku a zpracujte na co nejhladší směs. Ušlehejte bílky, dokud nevytvoří pevný sníh. Vmíchejte 1-2 lžíce sněhu do těsta a poté teprve přidejte zbytek.

  • krok 2

    Rozpalte nepřilnavou pánev na středním ohni a lehce ji postříkejte olejem. Nalijte asi 2 lžíce těsta na pánev a smažte 1-2 minuty, dokud spodní strana neztuhne a na povrchu se neobjeví bubliny. Otočte a z druhé strany dosmažte ještě asi minutu. Opakujte po částech až do spotřebování těsta. Před otočením lívance se vždy ujistěte, že je dobře prosmažený, jinak se střed zhroutí.

  • krok 3

    Hotové lívance podávejte doplněné jogurtem a čerstvým ovocem.

reklama
reklama
reklama
reklama