Banánové sušenky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Vznikne 24 sušenek
- 75 g másla
- 1 špetka soli
- 100 g hnědého cukru muscovado
- 1 vejce
- 1 zralý banánrozmačkaný
- 250 g hladké mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- 1,5 lžičky skořice
- 50 g rozinek
- čokoládové kousky nebo pekanové ořechy(volitelné)
- kcal85
- tuky3g
- nasycené2g
- sacharidy13g
- cukry5g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.12g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 190 °C nebo na 170 °C na horkovzduch a vyložte dva plechy pečicím papírem.
krok 2
Máslo rozpusťte v malém rendlíku na sporáku, nebo v žáruvzdorné misce v mikrovlnné troubě. Pokud jste máslo rozpouštěli v rendlíku na sporáku, přelijte ho do mísy.
krok 3
Do rozpuštěného másla vařečkou vmíchejte cukr, pak přidejte vejce a míchejte, dokud směs nebude hladká. Vmíchejte rozmačkaný banán. Do směsi prosejte mouku, jedlou sodu, skořici a špetku soli a míchejte, dokud nevznikne měkké těsto. Přidejte rozinky, čokoládové kousky nebo ořechy (pokud používáte), a dobře promíchejte, aby byly rovnoměrně rozloženy.
krok 4
Pomocí lžičky tvořte na připravené plechy malé hrudky těsta, ponechte mezi nimi dostatečně velké mezery, pečením zvětší objem. Mělo by vzniknout asi 24 sušenek. Pečte 10-12 minut, dokud nejsou okraje světle hnědé a na dotek suché.
krok 5
Nechte pár minut na plechu, aby se zpevnily, a pak je přendejte na chladicí mřížku k úplnému vychladnutí. V uzavřené nádobě sušenky vydrží až tři dny.