reklama

  • 75 g másla
  • 1 špetka soli
  • 100 g hnědého cukru muscovado
  • 1 vejce
  • 1 zralý banán
    rozmačkaný
  • 250 g hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1,5 lžičky skořice
  • 50 g rozinek
  • čokoládové kousky nebo pekanové ořechy
    (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal85
  • tuky3g
  • nasycené2g
  • sacharidy13g
  • cukry5g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.12g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 190 °C nebo na 170 °C na horkovzduch a vyložte dva plechy pečicím papírem.

  • krok 2

    Máslo rozpusťte v malém rendlíku na sporáku, nebo v žáruvzdorné misce v mikrovlnné troubě. Pokud jste máslo rozpouštěli v rendlíku na sporáku, přelijte ho do mísy.

  • krok 3

    Do rozpuštěného másla vařečkou vmíchejte cukr, pak přidejte vejce a míchejte, dokud směs nebude hladká. Vmíchejte rozmačkaný banán. Do směsi prosejte mouku, jedlou sodu, skořici a špetku soli a míchejte, dokud nevznikne měkké těsto. Přidejte rozinky, čokoládové kousky nebo ořechy (pokud používáte), a dobře promíchejte, aby byly rovnoměrně rozloženy.

  • krok 4

    Pomocí lžičky tvořte na připravené plechy malé hrudky těsta, ponechte mezi nimi dostatečně velké mezery, pečením zvětší objem. Mělo by vzniknout asi 24 sušenek. Pečte 10-12 minut, dokud nejsou okraje světle hnědé a na dotek suché.

  • krok 5

    Nechte pár minut na plechu, aby se zpevnily, a pak je přendejte na chladicí mřížku k úplnému vychladnutí. V uzavřené nádobě sušenky vydrží až tři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama