reklama

  • 2 batáty
    (přibližně 400 g), nakrájené na hranolky o tloušťce 1, 5 cm
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička oblíbeného koření

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal239
  • tuky6.1g
  • nasycené1g
  • sacharidy40.6g
  • cukry10.9g
  • vláknina6.4g
  • proteín2.4g
  • sůl0.4g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Batátové hranolky dejte do velké mísy a pokapejte olivovým olejem. Posypte cajunským (nebo jiným oblíbeným) kořením a dostatečným množstvím soli a pepře a dobře promíchejte.

  • krok 2

    Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C. Hranolky naskládejte do koše tak, aby byly v jedné vrstvě. Pokud jich připravujete více, rozdělte je raději na dvě dávky. Pečte 30-35 minut, v polovině pečení je dobře protřepejte.

reklama
reklama
reklama
reklama