reklama

  • 4 malé batáty
    (asi 200 g každý)
  • 185 g konzerva tuňáka
    ve vlastní šťávě, scezený
  • 1 malá červená cibule
    jemně nakrájená
  • šťáva z 1 limetky
  • 6 lžic řeckého jogurtu
  • 1 malá červená chilli paprička
    vypeckovaná a nasekaná
  • hrst koriandru
    listy, volitelné

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal238
  • tuky3g
  • nasycené2g
  • sacharidy44g
  • cukry13g
  • vláknina5g
  • proteín12g
  • sůl0.32g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Batáty omyjte a po celé ploše propíchejte vidličkou. Položte je na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a zapněte na vysoký výkon na 18-20 minut, nebo dokud nebudou měkké. Pak je rozkrojte na poloviny a položte každou z nich na servírovací talíř.

  • krok 2

    Okapaného tuňáka rozmačkejte vidličkou a rozdělte mezi batáty. Nahoru přidejte červenou cibuli, a pokud používáte, i chilli. Zakápněte limetkovou šťávou. Podávejte s kopečkem jogurtu a posypte lístky koriandru.

reklama
reklama
reklama
reklama