Batáty s tuňákem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 malé batáty(asi 200 g každý)
- 185 g konzerva tuňákave vlastní šťávě, scezený
- 1 malá červená cibulejemně nakrájená
- šťáva z 1 limetky
- 6 lžic řeckého jogurtu
- 1 malá červená chilli papričkavypeckovaná a nasekaná
- hrst koriandrulisty, volitelné
- kcal238
- tuky3g
- nasycené2g
- sacharidy44g
- cukry13g
- vláknina5g
- proteín12g
- sůl0.32gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Batáty omyjte a po celé ploše propíchejte vidličkou. Položte je na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a zapněte na vysoký výkon na 18-20 minut, nebo dokud nebudou měkké. Pak je rozkrojte na poloviny a položte každou z nich na servírovací talíř.
krok 2
Okapaného tuňáka rozmačkejte vidličkou a rozdělte mezi batáty. Nahoru přidejte červenou cibuli, a pokud používáte, i chilli. Zakápněte limetkovou šťávou. Podávejte s kopečkem jogurtu a posypte lístky koriandru.