Quinoa salát

Quinoa je skvělou bezlepkovou alternativou k tradičním obilovinám a je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Smíchejte uvařenou quinou s různými zeleninami, jako jsou cherry rajčata, okurky a papriky, přidejte kousky avokáda a zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou pro jednoduchý a výživný oběd.

Bezlepkové sendviče

Použijte bezlepkový chléb k přípravě sendvičů s vaší oblíbenou náplní. Můžete zkusit varianty jako kuřecí salát s celerem a jablky nebo sendviče s vaječným salátem a křupavou zeleninou. Doplňte listovým salátem a plátky rajčat pro extra svěžest a texturu.

Zeleninové nudle

Z cukety nebo batátů si můžete snadno připravit zeleninové "nudle" pomocí spiralizéru. Podávejte s pestem, marinárou nebo jen s trochou olivového oleje a čerstvě nastrouhaného parmazánu pro rychlý a zdravý oběd.

Rizoto

Rychlé rizoto lze připravit s bezlepkovým vývarem a libovolnými přísadami, jako jsou houby, špenát a kousky kuřecího masa. Rizoto je výživné a můžete ho ochutit bylinkami a kořením podle vlastního výběru.

Kuřecí špízy

Marinujte kousky kuřecího masa v bezlepkové sójové omáčce s česnekem, zázvorem a medem. Navlečte na špízy spolu s kousky zeleniny, jako jsou papriky a cibule, a rychle grilujte. Podávejte s bezlepkovou rýží nebo salátem.

Showing 1 to 20 of 20 results

  • Zapečené nové brambory s medvědím česnekem

    Zapečené nové brambory s medvědím česnekem

    Sezona medvědího česneku klepe na dveře. Kromě pesta jej můžete použít například i k přípravě skvělých salátů. Tato verze bramborového salátu se výborně hodí k masovým a rybím pokrmům. Pokud chcete, vyměňte medvědí česnek za řeřichu

  • Quinoový salát s avokádem a hráškem

    Salát z quinoy, hrášku a avokáda

    Tato superzdravá bylinková příloha se skvěle hodí ke grilovanému kuřeti, rybám nebo steakům. Užijete si ji ale i samostatně, jako lehkou večeři. Stačí přidat grilovaný kozí sýr nebo halloumi pro extra dávku proteinů.

  • Zapečené žampiony s kozím sýrem

    Zapečené žampiony s kozím sýrem

    Podzimní jídlo s tou nejsnazší přípravou na světě. Když je doplníte o křupavé pečivo a zelený salát, získáte lehkou večeři plnou chutí

  • Kořeněná quinoa s mandlemi a fetou

    Kořeněná quinoa s mandlemi a fetou

    Tento jednoduchý salát, který vám zachutná samotný i jako příloha k masu či rybě, lze připravit i s kuskusem. Pokud ale chcete, aby byl bezlepkový, zůstaňte u použití superpotraviny jménem quinoa, která je bohatou zásobárnou bílkovin a vlákniny, takže vás perfektně zasytí.

  • Pečené papriky plněné cuketou a quinoou

    Pečené papriky plněné cuketou a quinoou

    Stačí vám pouhých pět ingrediencí, abyste připravili tyto zdravé vegetariánské plněné papriky ve středomořském stylu. Nízkokalorickou večeři ocení nejen ti, kteří si hlídají postavu, ale ti, kterým nedělají těžká jídla na noc dobře.

  • Zapečená treska se špenátem a rajčaty

    Zapečená treska se špenátem a rajčaty

    Nízkotučná rybí večeře, která využívá pouze pět ingrediencí. Podávejte jídlo se smetanovou bramborovou kaší a příjemně tak doplňte ušetřené kalorie - sklidíte zasloužené ovace.

  • Zapečený květák se sýrem z mikrovlnky

    Zapečený květák se sýrem z mikrovlnky

    Uvařte britskou květákovou klasiku v mikrovlnné troubě snadno a dřív, než bys řekl švec. Může posloužit i jako hlavní jídlo nebo příloha.

  • Bramborový salát s uzeným lososem

    Bramborový salát s uzeným lososem

    Jednoduchý a naprosto geniální bramborový salát s uzným lososem je jako stvořený pro večeři ve dvou. Pro více porcí vynásobte suroviny počtem osob a získáte lehký salát na párty nebo jinou sešlost s rodinou či přáteli.

  • Bramborový salát s ančovičkou a křepelčími vejci

    Bramborový salát s ančovičkou a křepelčími vejci

    Jednoduchý bramborový salát s ančovičkou a křepelčími vejci je ideálním obědem do krabičky nebo lehkou večeří, kterou máte za hodiny na stole. Zelené fazolky, čerstvá petrželka, pažitka a citronová šťáva dodávají salátu svěžest a spoustu vitamínů.

  • Bramborový salát s jogurtem

    Náš recept na bramborový salát s jogurtem je jednoduchý na přípravu a vyžaduje jen pár ingrediencí. Dresing z jogurtu, hořčice, soli a pepře je nádherně svěží. Ředkvičky, okurky a pažitka dodají salátu špetku barvy a chuti.

  • Jehněčí kotletky s grilovaným lilkovým salátem

    Jehněčí kotletky s grilovaným lilkovým salátem

    Jehněčí kotletky s grilovaným lilkovým salátem je rychlé hlavní jídlo inspirované marockou kuchyní. Na talíři se snoubí chutě mladého masa, grilované zeleiny a čerstvého kopru.

  • Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky

    Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky

    Nevíte čím pohostit své přátelé nebo jaké rychlé jídlo připravit na nedělní oběd? Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky vás překvapí svou lehkostí a výbornou kombinací chutí.

  • Cuketový salát s rukolou, fetou a mátou

    Cuketový salát s rukolou, fetou a mátou

    Pouhé čtyři ingredience a deset minut je vše, co potřebujete k přípravě tohoto chutného zeleného salátu ve středomořském stylu, který se hodí k mnoha hlavním chodům jako extra porce vitamínů a minerálů.

  • Jehněčí špízy tandoori s křupavým zelným salátem a raitou

    Jehněčí špízy tandoori s křupavým zelným salátem a raitou

    Chutné jehněčí maso a super zdravý zelný salát nechá zaplesat vaším chuťovým buňkám. Toto dokonale ochucené duo jsme ještě obohatili o jednoduchou raitu připravenou z řeckého jogurtu a sekaného koriandru. I když Jehněčí špízy tandoori s křupavým zelným salátem a raitou vypadají jako honosná pochoutka, příprava vám nezabere víc jak dvacet minut.

  • Losos s teplou cizrnou, paprikou a špenátovým salátem

    Losos s teplou cizrnou, paprikou a špenátovým salátem

    Grilovaný losos hotový za 20 minut a podávaný s teplou cizrnou a špenátem je naprosto dokonalá kombinace pro romantickou večeři pro dva. Pokud znásobíte ingredience můžete se tousto delikatesou blýskout také při letním grilováním.

Zobrazit více nápadů na rychlé obědy
reklama
reklama
reklama
reklama