reklama

  • 12 lžic Lotus pomazánky
  • 125 g soleného másla
    změklého
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g jemného hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 1 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • 100 g Lotus sušenek
    jemně nasekaných

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal352
  • tuky16.5g
  • nasycené7.4g
  • sacharidy46.9g
  • cukry25.5g
  • vláknina1g
  • proteín3.4g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vystelte malý plech nebo tác pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou. Lžící nabírejte Lotus pomazánku a vytvořte z ní na plechu 12 hromádek. Zmrazte na 1 hodinu, dokud neztuhnou.

  • krok 2

    Předehřejte troubu na 190 °C nebo na horkovzduch na 170 °C. Vystelte dva plechy pečicím papírem. Vyšlehejte máslo a cukry do nadýchané pěny. Přidejte vanilkovou pastu a vejce. Prosejte mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Vmíchejte do směsi na sušenky, poté přidejte nasekané Lotus sušenky a důkladně promíchejte.

  • krok 3

    Rozdělte těsto na sušenky na 12 kousků. Každý zploštěte do tvaru disku. Položte zmrzlé kuličky z lotus pomazánky na disky a obalte těstem. Rozložte na dva plechy a pečte 10-12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Nechte částečně vychladnout na 10 minut a poté přesuňte na mřížku.

reklama
reklama
reklama
reklama