Lotus koláčky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + mražení
- Velmi snadné
- 12 sušenek
- 12 lžic Lotus pomazánky
- 125 g soleného máslazměklého
- 100 g krupicového cukru
- 100 g jemného hnědého cukru
- 1 lžička vanilkové pasty
- 1 vejce
- 225 g hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- ½ lžičky kypřicího prášku
- 100 g Lotus sušenekjemně nasekaných
- kcal352
- tuky16.5g
- nasycené7.4g
- sacharidy46.9g
- cukry25.5g
- vláknina1g
- proteín3.4g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Vystelte malý plech nebo tác pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou. Lžící nabírejte Lotus pomazánku a vytvořte z ní na plechu 12 hromádek. Zmrazte na 1 hodinu, dokud neztuhnou.
krok 2
Předehřejte troubu na 190 °C nebo na horkovzduch na 170 °C. Vystelte dva plechy pečicím papírem. Vyšlehejte máslo a cukry do nadýchané pěny. Přidejte vanilkovou pastu a vejce. Prosejte mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Vmíchejte do směsi na sušenky, poté přidejte nasekané Lotus sušenky a důkladně promíchejte.
krok 3
Rozdělte těsto na sušenky na 12 kousků. Každý zploštěte do tvaru disku. Položte zmrzlé kuličky z lotus pomazánky na disky a obalte těstem. Rozložte na dva plechy a pečte 10-12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Nechte částečně vychladnout na 10 minut a poté přesuňte na mřížku.