reklama

  • 25 g másla
  • 1 velký pórek
    omytý a nakrájený
  • čerstvé tymiánové snítky, 3 bobkové listy a petržel
    stonky svázané do svazku
  • 450 g moučných brambor
    nakrájených na kousky ne větší než vlašský ořech
  • 800 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • nasekaná petrželka
    na podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal279
  • tuky18g
  • nasycené11g
  • sacharidy20g
  • cukry2g
  • vláknina4g
  • proteín9.4g
  • sůl0.6g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    V hrnci rozehřejte máslo dokud nezačne šumět, poté přidejte pórek a bylinky a nechte zvolna dusit 5 minut, dokud nezměknou. Přidejte brambory a směs okořeňte trochou soli a spoustou čerstvě mletého pepře.

  • krok 2

    Zalijte vývarem a nechte probublávat 10–15 minut, dokud se brambory nezačnou rozpadat. Pak z polévky vyjměte svázané bylinky a vyhoďte je. Polévku stáhněte z ohně, vmíchejte do ní smetanu a poté polévku rozmixujte dohladka. Horkou polévku podávejte v miskách a každou porci posypte nasekanou petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama