
Bramborová polévka s pepřem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 25 g másla
- 1 velký pórekomytý a nakrájený
- čerstvé tymiánové snítky, 3 bobkové listy a petrželstonky svázané do svazku
- 450 g moučných brambornakrájených na kousky ne větší než vlašský ořech
- 800 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- nasekaná petrželkana podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal279
- tuky18g
- nasycené11g
- sacharidy20g
- cukry2g
- vláknina4g
- proteín9.4g
- sůl0.6gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
V hrnci rozehřejte máslo dokud nezačne šumět, poté přidejte pórek a bylinky a nechte zvolna dusit 5 minut, dokud nezměknou. Přidejte brambory a směs okořeňte trochou soli a spoustou čerstvě mletého pepře.
krok 2
Zalijte vývarem a nechte probublávat 10–15 minut, dokud se brambory nezačnou rozpadat. Pak z polévky vyjměte svázané bylinky a vyhoďte je. Polévku stáhněte z ohně, vmíchejte do ní smetanu a poté polévku rozmixujte dohladka. Horkou polévku podávejte v miskách a každou porci posypte nasekanou petrželkou.