
Česneková bageta z horkovzdušné fritézy
Připravte si tento křupavý česnekový chléb v horkovzdušné fritéze z malých baget nebo ciabatty. Můžete přidat sýr, pokud chcete. Hodí se nejen jako příloha a nejlepší je čerstvě rozpečený, ještě horký.
- 2 bagety(asi 125 g na bagetu) nebo 1 ciabatta
- 50 g máslazměklého
- 3 stroužky česnekujemně nastrouhané nebo rozmačkané
- 2 lžíce petrželkynasekané
- 2 lžíce strouhaného parmazánunebo zralého čedaru (volitelně)
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal259
- tuky11g
- nasycené7g
- sacharidy32g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín6g
- sůl0.79g
Postup přípravy
krok 1
Pokud používáte bagety, nakrájejte je šikmo na vrchu v intervalech 2-3 cm, aniž byste je prořízli úplně. Pokud používáte ciabattu, rozkrojte ji napříč uprostřed a poté každý kus rozdělte na polovinu.
krok 2
Smíchejte změklé máslo, česnek a petržel, dokud se dobře nespojí. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C.
krok 3
Natřete česnekové máslo do zářezů baget nebo na rozkrojené strany ciabatty, poté posypte sýrem, pokud ho používáte. Pokud se obáváte, že máslo bude kapat do fritézy, položte bagetu na alobal, poté přeneste do koše fritézy a pečte 8-10 minut, dokud nebude zlatavá a křupavá a sýr nezhnědne. Možná budete muset péct po částech, v závislosti na velikosti koše.