reklama

  • 2 bagety
    (asi 125 g na bagetu) nebo 1 ciabatta
  • 50 g másla
    změklého
  • 3 stroužky česneku
    jemně nastrouhané nebo rozmačkané
  • 2 lžíce petrželky
    nasekané
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    nebo zralého čedaru (volitelně)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal259
  • tuky11g
  • nasycené7g
  • sacharidy32g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín6g
  • sůl0.79g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Pokud používáte bagety, nakrájejte je šikmo na vrchu v intervalech 2-3 cm, aniž byste je prořízli úplně. Pokud používáte ciabattu, rozkrojte ji napříč uprostřed a poté každý kus rozdělte na polovinu.

  • krok 2

    Smíchejte změklé máslo, česnek a petržel, dokud se dobře nespojí. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C.

  • krok 3

    Natřete česnekové máslo do zářezů baget nebo na rozkrojené strany ciabatty, poté posypte sýrem, pokud ho používáte. Pokud se obáváte, že máslo bude kapat do fritézy, položte bagetu na alobal, poté přeneste do koše fritézy a pečte 8-10 minut, dokud nebude zlatavá a křupavá a sýr nezhnědne. Možná budete muset péct po částech, v závislosti na velikosti koše.

reklama
reklama
reklama
reklama