Česneková bramborová kaše
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 kg moučných bramboroloupaných a nakrájených na kousky
- 100 ml plnotučného mléka
- 1 stroužek česnekurozmělněný nebo jemně nastrouhaný
- 50 g máslanakrájeného na malé kousky
- kcal285
- tuky11g
- nasycené7g
- sacharidy39g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín5g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Brambory vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a posypte špetkou soli. Postavte hrnec na vysoký plamen a přiveďte k varu. Jakmile se voda vaří, snižte plamen a vařte 15-20 minut, dokud brambory nezměknou a nejdou snadno propíchnout špičkou nože. Pak je sceďte a vraťte do hrnce na 5 minut, aby se usušily.
krok 2
Mezitím zahřejte mléko, česnek a máslo v malém hrnci na nízkém plameni, nebo v mikrovlnné troubě.
krok 3
Rozmačkejte brambory mačkadlem na brambory na hrubší kaši nebo je propasírujte přes lis na brambory do velké mísy (můžete to dělat po dávkách).
krok 4
Přidejte ohřátou směs másla, mléka a česneku a trochu koření do mísy s horkou kaší. Vše promíchejte vařečkou nebo stěrkou, dokud se máslo nerozpustí a kaše není hladká a krémová.