reklama

  • 1 kg moučných brambor
    oloupaných a nakrájených na kousky
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 stroužek česneku
    rozmělněný nebo jemně nastrouhaný
  • 50 g másla
    nakrájeného na malé kousky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal285
  • tuky11g
  • nasycené7g
  • sacharidy39g
  • cukry3g
  • vláknina4g
  • proteín5g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a posypte špetkou soli. Postavte hrnec na vysoký plamen a přiveďte k varu. Jakmile se voda vaří, snižte plamen a vařte 15-20 minut, dokud brambory nezměknou a nejdou snadno propíchnout špičkou nože. Pak je sceďte a vraťte do hrnce na 5 minut, aby se usušily.

  • krok 2

    Mezitím zahřejte mléko, česnek a máslo v malém hrnci na nízkém plameni, nebo v mikrovlnné troubě.

  • krok 3

    Rozmačkejte brambory mačkadlem na brambory na hrubší kaši nebo je propasírujte přes lis na brambory do velké mísy (můžete to dělat po dávkách).

  • krok 4

    Přidejte ohřátou směs másla, mléka a česneku a trochu koření do mísy s horkou kaší. Vše promíchejte vařečkou nebo stěrkou, dokud se máslo nerozpustí a kaše není hladká a krémová.

reklama
reklama
reklama
reklama