reklama

  • 4 střední kuřecí prsa
    bez kůže, nakrájené napříč na silné proužky
  • 75 g hladké mouky
  • 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
  • 50 g másla
  • 10-15 malých stroužků česneku
    nebo podle chuti
  • 250 ml horkého kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 30 g Parmigiano-Reggiano
    jemně strouhané
  • hladkolistá petržel
    jemně nasekaná (volitelně)
  • vařená rýže a dušené zelené fazolky, k podávání
    (volitelně)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal570
  • tuky36g
  • nasycené17g
  • sacharidy17g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín44g
  • sůl0.68g

Postup přípravy

  • krok 1

    Maso vložte do mělké mísy a posypte moukou. Dobře osolte a opepřete. Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Z masa setřeste přebytečnou mouku a orestujte ho na oleji 1-2 minuty, dokud není lehce zlatavé po celém povrchu. (Možná to budete muset dělat na etapy.)

  • krok 2

    Snižte teplotu a do pánve přidejte máslo. Oloupejte tolik stroužků česneku, kolik preferujete, a vložte je do pánve. Smažte 5 minut, dokud česnek lehce nezlataví, přičemž míchejte, aby se kuře nespálilo.

  • krok 3

    Přilijte vývar a nechte 10 minut mírně vařit, dokud česnek nezměkne. Přidejte smetanu a sýr a nechte dalších 5 minut pomalu vařit, dokud omáčka mírně nezhoustne. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Posypte nasekanou petrželí, a podávejte nejlépe horké s rýží a zelenými fazolkami.

reklama
reklama
reklama
reklama