Česnekové kuře z jednoho hrnce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Suroviny
- 4 střední kuřecí prsa, bez kůže, nakrájené napříč na silné proužky
- 75 g hladké mouky
- 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
- 50 g másla
- 10-15 malých stroužků česneku, nebo podle chuti
- 250 ml horkého kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 30 g Parmigiano-Reggiano, jemně strouhané
- hladkolistá petržel, jemně nasekaná (volitelně)
- vařená rýže a dušené zelené fazolky, k podávání (volitelně)
Postup přípravy
- KROK 1
Maso vložte do mělké mísy a posypte moukou. Dobře osolte a opepřete. Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Z masa setřeste přebytečnou mouku a orestujte ho na oleji 1-2 minuty, dokud není lehce zlatavé po celém povrchu. (Možná to budete muset dělat na etapy.)
- KROK 2
Snižte teplotu a do pánve přidejte máslo. Oloupejte tolik stroužků česneku, kolik preferujete, a vložte je do pánve. Smažte 5 minut, dokud česnek lehce nezlataví, přičemž míchejte, aby se kuře nespálilo.
- KROK 3
Přilijte vývar a nechte 10 minut mírně vařit, dokud česnek nezměkne. Přidejte smetanu a sýr a nechte dalších 5 minut pomalu vařit, dokud omáčka mírně nezhoustne. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Posypte nasekanou petrželí, a podávejte nejlépe horké s rýží a zelenými fazolkami.