Česnekové kuře z jednoho hrnce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 4 střední kuřecí prsabez kůže, nakrájené napříč na silné proužky
- 75 g hladké mouky
- 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
- 50 g másla
- 10-15 malých stroužků česnekunebo podle chuti
- 250 ml horkého kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 30 g Parmigiano-Reggianojemně strouhané
- hladkolistá petrželjemně nasekaná (volitelně)
- vařená rýže a dušené zelené fazolky, k podávání(volitelně)
- kcal570
- tuky36g
- nasycené17g
- sacharidy17g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín44g
- sůl0.68g
Postup přípravy
krok 1
Maso vložte do mělké mísy a posypte moukou. Dobře osolte a opepřete. Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Z masa setřeste přebytečnou mouku a orestujte ho na oleji 1-2 minuty, dokud není lehce zlatavé po celém povrchu. (Možná to budete muset dělat na etapy.)
krok 2
Snižte teplotu a do pánve přidejte máslo. Oloupejte tolik stroužků česneku, kolik preferujete, a vložte je do pánve. Smažte 5 minut, dokud česnek lehce nezlataví, přičemž míchejte, aby se kuře nespálilo.
krok 3
Přilijte vývar a nechte 10 minut mírně vařit, dokud česnek nezměkne. Přidejte smetanu a sýr a nechte dalších 5 minut pomalu vařit, dokud omáčka mírně nezhoustne. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Posypte nasekanou petrželí, a podávejte nejlépe horké s rýží a zelenými fazolkami.