Chléb ve vajíčku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 1
Přejít na suroviny
- 2 střední vejce
- 1 lžíce mléka
- 2 krajíčky bílého chlebanebo tmavého chleba
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- kcal376
- tuky23g
- nasycené11g
- sacharidy23g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín19g
- sůl1.21g
Postup přípravy
krok 1
Vejce lehce rozšlehejte v mělké misce spolu s mlékem. Osolte a opepřete černým pepřem.
krok 2
Každý plátek chleba namočte do vaječné směsi, aby nasákl tekutinu. Na středním ohni rozehřejte pánev, přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Když začne pěnit, přidejte chléb a smažte z každé strany 1 minutu, nebo dokud nebude zlatavě hnědý. Přendejte na talíř a podávejte s křupavou slaninou nebo ovocným kompotem.