
Čokoládové crinkles
Použijte ingredience ze spíže k přípravě těchto lahodných čokoládových krinkle sušenek. Jsou dokonalým doplňkem ke kávě jako odpolední pochoutka, ale můžete je připravit i jako jednoduché vánoční cukroví.
- 60 g kakaaprosátého
- 200 g krupicového cukru
- 60 ml rostlinný olej
- 2 velká vejce
- 180 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 70 g cukr moučka
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal67
- tuky2g
- nasycené0.4g
- sacharidy10g
- cukry7g
- vláknina0.4g
- proteín1g
- sůl0.04gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte kakao, krupicový cukr a olej dohromady. Přidejte vejce jedno po druhém a šlehejte, dokud se vše nespojí.
krok 2
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli, poté přidejte ke kakaové směsi a míchejte, dokud nevznikne měkké těsto. Pokud se zdá příliš měkké, dejte ho do lednice a nechte chladit 1 hodinu. Předehřejte troubu na 190 °C nebo na 170 °C na horkovzduch.
krok 3
Moučkový cukr nasypte do mělké nádoby. Z těsta odebírejte lžičkou kousky a tvarujte do kuliček, ty poté obalte v cukru. Obalené kuličky umístěte na plech vyložený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy.
krok 4
Pečte ve středu trouby 10 minut – při chladnutí ztuhnou. Hotové crinkles přendejte na drátěnou mřížku a nechte vychladnout. V plechovce na sušenky vydrží až čtyři dny.