reklama

  • 150 g slaného másla
    rozpuštěného
  • 75 g hnědého cukru
  • 75 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g pšeničné chlebové mouky
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • vločky mořské soli
    navíc k podávání
  • 100 g hořké čokolády
    nakrájené na malé kousky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal382
  • tuky20.3g
  • nasycené12.3g
  • sacharidy44.5g
  • cukry24.7g
  • vláknina1.8g
  • proteín4.4g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Elektrickým šlehačem vyšlehejte rozpuštěné máslo a cukry do světlé, husté a nadýchané pěny, pak přidejte vejce a vanilkový extrakt a znovu prošlehejte.

  • krok 2

    Ve druhé míse smíchejte mouky, prášek do pečiva a špetku mořské soli, pak vmíchejte do směsi másla a cukru, aby vzniklo těsto. 16 největších kousků hořké čokolády dejte stranou. Zbytek nasekané čokolády vmíchejte do těsta.

  • krok 3

    2 velké pečicí plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovými pečicími podložkami. Pomocí lžíce na zmrzlinu vytvořte 8 kuliček těsta a položte je na plechy, ponechte mezi nimi velké mezery (sušenky se v troubě roztáhnou). Do každé kuličky zatlačte 2 velké kousky odložené čokolády a dejte na hodinu chladit do lednice.

  • krok 4

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Pečte 10-12 minut nebo dokud nejsou sušenky upečené a na okrajích lehce zhnědlé. Nechte 10 minut vychladnout na plechu, než je přemístíte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Posypte extra mořskou solí, pokud máte rádi.

reklama
reklama
reklama
reklama