reklama

  • 100 g másla
  • 125 g krystalového cukru
  • 75 g hnědého nebo muscovado cukru
  • 125 g hořké čokolády
    (nebo mléčné)
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu / esence
  • 100 g hladké mouky
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • 2 lžíce kakaa

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal500
  • tuky23g
  • nasycené13g
  • sacharidy73g
  • cukry59g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.5g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem nebo vyložte pečicím papírem.

  • krok 2

    Do pánve vložte máslo, krystalový cukr, hnědý cukr, čokoládu a med a pomalu roztavte na nízkém ohni, dokud není směs hladká a bez hrudek. Pak pánev sejměte z ohně.

  • krok 3

    Rozbijte vejce do misky a šlehejte vidličkou, dokud nejsou lehká a napěněná. Do čokoládové směsi z pánve přidejte vanilkový extrakt nebo esenci, mouku, kypřicí prášek, kakao a vaječnou pěnu a vše důkladně promíchejte.

  • krok 4

    Těsto nalijte do připravené dortové formy a umístěte na střední rošt trouby. Pečte 25-30 minut.

  • krok 5

    Hotový dort vyjměte z trouby a před krájením a podáváním nechte vychladnout 20-30 minut. Podávejte ho se smetanou nebo zmrzlinou a spoustou čerstvého ovoce.

reklama
reklama
reklama
reklama