Dezerty mají v kuchyni speciální místo, protože představují krásný závěr každého jídla. Historie dezertů sahá daleko do minulosti, kdy byly sladkosti vyrobeny převážně z medu, ovoce a ořechů. Dnes je paleta dezertů mnohem širší a zahrnuje moučníky, koláče, zákusky, sušenky, čokoládu, zmrzlinu a mnoho dalšího.

V této kolekci naleznete široké spektrum receptů, od tradičních po moderní. Například klasický čokoládový brownie vedle moderního veganského cheesecaku. Rozmanité alternativy surovin vám umožní experimentovat a objevovat nové chutě, například použitím různých druhů mouky, sladidel a mlék. Můžete také očekávat recepty z různých kuchyní světa, od francouzských crème brûlée po italské tiramisu, které vám nabídnou šanci ochutnat globální kulinářské delikatesy.

S důrazem na jednoduchost a rychlost, recepty v této kolekci jsou snadno pochopitelné a nevyžadují žádné speciální kulinářské dovednosti nebo nářadí. Bez ohledu na to, zda jste začátečník v kuchyni nebo zkušený kuchař, tato kolekce vám poskytne inspiraci k přípravě chutných dezertů, které potěší vaše smysly.

Buďte kreativní, experimentujte s ingrediencemi a tvořte své vlastní kulinářské mistrovské díla!

Showing 1 to 24 of 26 results

  • Pohár s ovocným krémem a sušenkami

    Jednodušší dezert snad neexistuje – stačí do poháru navrstvit rozdrcené sušenky a ovocný krém. Tak málo práce a času stráveného v kuchyni a přitom si nesmírně pochutnáte.

  • Turkish delight na meruňkách

    Turkish delight na meruňkách

    Vyzkoušejte tureckou alternaci na klasický britský dezert Eton Mess. Lokum neboli turkish delight na meruňkách je sladký pokrm, který vás nadchne zejména, pokud hledáte netradiční jednoduchý dezert. Pravou blízkovýchodní atmosféru navodíte při podávání s čajem z čerstvé máty.

  • Nejrychlejší citronový piškot

    Nejrychlejší citronový piškot

    Nemáte času nazbyt ale chuť na dezert máte nezměrnou? Máme snadné řešení: citronový moučník bude s pomocí vaší mikrovlny na stole v řádu minut.

  • Karamelové sušenky (cookies)

    Karamelové sušenky (cookies)

    Sušenky, které jednou ochutnáte a už nebudete chtít nic jiného. Proto mějte stále po ruce jednoduchý recept na karamelové sušenky cookies s kousky čokolády, jejichž tajnou zbraní je pufovaná rýže, díky které fantasticky křupou.

  • Hořké čokoládové lanýže

    Hořké čokoládové lanýže

    Z pouhé čokolády a smetany můžete rázem připravit dezert, rozplývající se na jazyku. Hořké čokoládové lanýže jsme obalili v hoblinkách bílé čokolády a kakau, ovšem pokud si chcete vyhrát s jejich barevným provedením, doporučujeme také prach z lyofilizovaných malin nebo matcha čaj.

  • Jahodové želé s kapkou likéru

    Jahodové želé s kapkou likéru

    Léty osvědčená kombinace slaďoučkých jahod a šlehačky se potkala v totmo úžasném dezertu do skleničky. Jahodové želé s kapkoou likéru Pimm´s vyžaduje během přípravy o trochu víc trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to.

  • Dvojitě čokoládové sušenky

    Dvojitě čokoládové sušenky

    Od dvojitého čokoládového potěšení rozplývajícího se v ústech vás dělí jen pět ingrediencí! Čokoládové máslové sušenky s kousky čokolády jsou nenáročné nejen na suroviny, ale také na čas. Hotové je budete mít cobydup.

  • Čokoládové lanýže

    Čokoládové lanýže

    Skvělý dárek od srdce? Vlastnoručně vyrobené čokoládové lanýže! Příště je můžete obměnit přidáním sekaných vlašských ořechů, sušeného ovoce nebo trošky rumu.

  • Mražený limetový cheesecake

    Mražený limetový cheesecake

    Tento efektní mražený dezert můžete snadno připravit předem a zmrazit ho až na 3 měsíce – ideální příprava na nečekaný večírek či návštěvu. V takovém případě stačí limetový cheesecake jednoduše vyndat z mrazáku a během chvilky ho můžete podávat.

  • Sušenky s pistáciemi a brusinkami (cookies)

    Sušenky s pistáciemi a brusinkami (cookies)

    Křupavé cookies s pistáciemi a sušenými brusinkami jsou mimořádně dobré a navíc praktické. Těsto si totiž můžete připravit dopředu a zamrazit až na tři měsíce. Pak už jen stačí tuhle dobrotu upéct, když se vám to bude hodit. Dovolte nám malý tip – zabalte sušenky po pár kusech do celofánu, přidejte stužku a dokonalý jedlý dárek je na světě!

  • Čokoládová pěna s malinami

    Čokoládová pěna s malinami

    Hedvábná čokoládová pěna je sofistikovaný dezert, který bude skvělou sladkou tečkou po večeři pro přátele. Maliny dodají nejen barvu, ale také svou šťavnatostí skvěle vyváží krémovost pěny.

  • Malinové minipavlovy

    Malinové sněhové dortíky z mikrovlnné trouby

    Křehké pusinky s malinovou šlehačkou a čerstvými malinami vykouzlí každému úsměv na tváři. Díky miniverzi dezertu řeší odpadá problém s porcováním, každý dostane svůj dortík.

  • Čokoládové lanýže se sušenkami

    Čokoládové lanýže se sušenkami

    Není nad ručně vyrobené čokoládové lanýže se sušenkami. Mají neodolatelně jemnou konzistenci, která vás místy překvapí křupavými kousky sušenek a pomerančovou vůní. Připravte je jako nepečené vánoční cukroví na poslední chvíli nebo je zabalte do krabičky a věnujte jako jedlý dárek.

  • Mini Mont Blanc

    Mini Mont Blanc

    Tyto křehké dezertíky ze sněhových pusinek, smetany a slazeného kaštanového pyré připravíte ještě dříve, než se vaše návštěva usadí. Mini Mont Blanc jsou o velikosti sousta a tedy ideální pro pohoštění na párty a oslavách.

  • Čokoládové fondue a opečené marshmallows

    Čokoládové fondue a opečené marshmallows

    Čokoládové fondue je vždycky dobrý nápad. Ale už jste zkoušeli do čokolády místo kousků ovoce namáčet opečené marshmallows? To je panečku něco. Pokud jste oblíbenou americkou pochoutku dosud neochutnali, teď je ta pravá chvíle!

  • Krém After Eight

    Krém After Eight

    Pokud vás honí mlsná a dali byste si mátovou zmrzlinu s kousky hořké čokolády, máme pro skvělou alternativu! Příprava tohoto krému s obsahem mátových čokoládek After Eight vám zabere pouhých deset minut. Pak už jen dejte nohy nahoru a vychutnejte si tuhle krémovou mátovo-čokoládovou dobrotu.

  • Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

    Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

    Domácí cookies, sušenky amerického typu, s velkými kousky čokolády a ořechů vždy strčí ty kupované s přehledem do kapsy. Křupavé okraje a vláčný střed z nich dělají absolutně návykovou záležitost.

  • Klasické palačinky

    Klasické palačinky

    Tento spolehlivý recept na klasické palačinkové těsto vás nikdy nezklame. Je univerzální, takže je jen na vás, zda palačinky budete podávat se sladkou či se slanou náplní.

  • Ricottové lívance s pomerančem a medem

    Ricottové lívance s pomerančem a medem

    Dopřejte si báječnou snídani nebo rychlý dezert v podobě ricottových lívanců s pomerančem a medem. Jsou nadýchané, šťavnaté a hotové je budete mít cobydup. Vzhledem k tomu, že neobsahují droždí, nemusíte čekat, než těsto nakyne, ale můžete rovnou opékat.

  • Čokoládová polévka

    Čokoládová polévka

    Dovedete si představit polévku snů? Tuhle tmavou čokoládovou můžeme jenom doporučit, jen ji podávejte až po jídle!

  • Nepečený limetkový cheesecake s borůvkami

    Nepečený limetkový cheesecake s borůvkami

    Nepečený limetkový cheesecake s borůvkami vám v mrazáku vydrží až dva týdny, takže si ho můžete připravit s předstihem, abyste si při přípravě party, narozeninové oslavy nebo pohoštění pro rodinu a přátele ušetřili spoustu času a přesto potěšili úžasně lahodným dezertem.

  • Italské sušenky amaretti se zmrzlinou

    Italské sušenky amaretti se zmrzlinou

    Super jednoduchý způsob, jak vyzkoušet italské sušenky amaretti se zmrzlinou. Na přípravu potřebujete pouze dvě ingredience a výsledek je naprosto famózní. Tento dezert oceníte především v horkých letních dnech ideálně v kombinaci s čerstvým bobulovým ovocem.

  • Univerzální čokoládový dort

    Univerzální čokoládový dort

    Vláčný korpus z tmavé čokolády se perfektně hodí na party, k odpolední kávě nebo k jakékoliv jiné příležitosti. Je zkrátka univerzální a parádu s ním uděláte kdykoliv.

  • Křehké tartaletky Mont Blanc

    Křehké tartaletky Mont Blanc

    Čím naplnit předpečené tartaletkové košíčky? Možností je více, ale kombinace kaštanového pyré, smetany a hořké čokolády má své nezaměnitelné kouzlo. Křehké tartaletky Mont Blanc se doslova rozplývají na jazyku.

reklama
reklama
reklama
reklama