Znáte ty nejoblíbenější krémové dezerty?

  • Vanilkový puding: Připravuje se z mléka, cukru, vajec a vanilky, nebo vanilkového extraktu. Puding se vaří a míchá, dokud neztuhne, a poté se podává teplý nebo studený. Můžete ho ozdobit čerstvým ovocem nebo šlehačkou.
  • Panna cotta: Italský dezert, známý svou jemnou a krémovou texturou. Tento dezert se připravuje ze smetany, cukru, želatiny a vanilkového extraktu. Směs se nechá ztuhnout v chladničce a poté se podává s ovocem nebo ovocným sirupem.
  • Šlehačka: Šlehačka se hodí k mnoha dezertům, ale může být také dezertem sama o sobě. Můžete ji podávat s koláči, ovocem nebo zmrzlinou.
  • Citronová pěna: Osvěžující z citronové šťávy, cukru, žloutků a želatiny. Po ztuhnutí v chladničce můžete posypat citronovou kůrou a podávat s ovocem.
  • Karamelový krém: Připravuje se z cukru, másla a mléka. Má intenzivní karamelovou chuť a jemnou texturu.
  • Tiramisu: Další z italských dezertů, který je díky mascarpone krásně krémový a má bohatou kávovou chuť.
  • Mousse: Mousse je lehký a nadýchaný dezert, který se připravuje ze šlehačky, cukru a přísady pro ochucení pěny. Můžete připravit různé druhy mousse, včetně čokoládové, ovocné nebo kávové.

Na který krémový dezert máte chuť právě dnes?

Showing 1 to 9 of 9 results

  • Fit čokoládová pěna s malinami

    Fit čokoládová pěna s malinami

    Lahodná čokoládová pěna skrývá tajemství. A nemáme na mysli maliny, skryté na dně skleniček. Jejím základem je totiž řecký jogurt, který jí dodá porci proteinů a zaručí krémovou texturu.

  • Čokoládová pěna s malinami

    Čokoládová pěna s malinami

    Hedvábná čokoládová pěna je sofistikovaný dezert, který bude skvělou sladkou tečkou po večeři pro přátele. Maliny dodají nejen barvu, ale také svou šťavnatostí skvěle vyváží krémovost pěny.

  • Mučenkový krém

    Mučenkový krém

    Tento dokonale sladkokyselý krém z mučenky báječně doladí cheese cake, pohár, palačinky i tartaletky. Poslouží i jako perfektní jedlý dárek ve sklenici.

  • Krém After Eight

    Krém After Eight

    Pokud vás honí mlsná a dali byste si mátovou zmrzlinu s kousky hořké čokolády, máme pro skvělou alternativu! Příprava tohoto krému s obsahem mátových čokoládek After Eight vám zabere pouhých deset minut. Pak už jen dejte nohy nahoru a vychutnejte si tuhle krémovou mátovo-čokoládovou dobrotu.

  • Poháry s angreštovým krémem a bezinkovým želé

    Poháry s angreštovým krémem a bezinkovým želé

    Angrešt se v kuchyni příliš často nevyužívá, což je velká škoda. Zkute připravit třeba tento okouzlující letní pohár. Společnost bezových květů angreštu nesmírně svědčí.

  • Custard (anglický žloutkový krém)

    Custard (anglický žloutkový krém)

    Custard je tradiční britský žloutkový krém s vanilkovou příchutí, který je podobný našemu českému pudinku. Jeho příprava je neuvěřitelně snadná a má širokou škálu využití. Můžete s ním polít knedlíky, ovoce, koláč nebo jíst samotný jen tak na lžičku.

  • Čokoládovo-kávový lanýžový krém

    Šálky s čokoládovo-kávovým krémem

    Existuje lepší způsob, jak uzavřít slavnostní oběd či večeři, než je šálek plný nebesky krémového čokoládovo-kávového krému s kapkou alkoholu a kopečkem šlehačky? Užijte si silnou kávu a opojný dezert v jednom!

  • Pohár s ovocným krémem a sušenkami

    Jednodušší dezert snad neexistuje – stačí do poháru navrstvit rozdrcené sušenky a ovocný krém. Tak málo práce a času stráveného v kuchyni a přitom si nesmírně pochutnáte.

  • Panna cotta s jahodami a estragonem

    Panna cotta s jahodami a estragonem

    Smetana a jahody se k sobě dokonale hodí a báječně se doplňují. Smetanová panna cotta s jahodami je toho jasným důkazem. Prozradíme vám ovšem tajný trik, který pozvedne skvělý dezert v nezapomenutelný. Ovoňte smetanu čerstvými bylinkami! V tomto případě jsme vsadili na estragon, skvělá ovšem bude i bazalka či máta.

Zobrazit více receptů na krémy
reklama
reklama
reklama
reklama