Recepty na rychlé luxusní dezerty: Nejen pro výjimečné příležitosti
Showing 1 to 20 of 20 results
Eton mess s růžovou vodou
Budete překvapeni, jak dokáže kapka růžové vody vylepšit oblíbenou britskou klasiku. Chcete-li okouzlit návštěvu, tento jednoduchý pohár s pusinkami, šlehačkou a jahodami je správná volba. Budete za hvězdu a navíc téměř bez práce.
Balzamikové borůvky s vanilkovou zmrzlinou
Pošírováním borůvek skutečně vynikne jejich chuť a výborně doplní kombinaci s méně výraznou zmrzlinou. Vyzkoušejte balzamikové borůvky s vanilkovou zmrzlinou a na vlastní chuťové pohárky vyzkoušíte toto neodolatelné duo.
Zmrzlinové poháry s čokoládou, karamelem a oříšky
Sáhněte do spíže a mrazáku a vytvořte tyto luxusní zmrzlinové poháry s čokoládovou, slanými arašídy, sušenkami a karamelem.
Bezinkové vinné želé s malinami
Opilé vinné želé plné malin opojně voní po bezinkách – perfektní dezert po večeři pro přátele.
Eton mess parfait s omáčkou z jahod a malin
Eton mess, slavný britský pohár ze sněhových pusinek, šlehačky a jahod, jsme proměnili v mražený parfait. Vyzkoušejte tento chladivý, krémový, ovocný dezert, je to ideální volba pro letní dny.
Luxusní čokoládový dort s malinami pro začátečníky
Křupavá základna ze sušenek, čokoládová pěna a čerstvé kyselkavé ovoce. Tento dort nikdy nezklame a navíc k jeho přípravě nepotřebujete troubu.
Mini pistáciové makronky s čokoládou
Okouzlete své hosty pravou francouzskou specialitou. Mini pistáciové makronky plněné čokoládou je ohromí nejen svou roztomilostí, ale i neodolatelou chutí. Dezert, který se rozplývá v ústech se stane hvězdou vašich oslav.
Falešná pistáciová zmrzlina
Nejjednodušší nápady jsou často ty nejlepší, jak ukazuje tento lehký podvod porotce britské verze soutěže MasterChef Johna Toroda. Nemáte-li čas, stačí do vanilkové zmrzliny vmíchat pistáci a voilà (falešná) pistáciová zmrzlina je na světě. A je skvělá!
Krém After Eight
Pokud vás honí mlsná a dali byste si mátovou zmrzlinu s kousky hořké čokolády, máme pro skvělou alternativu! Příprava tohoto krému s obsahem mátových čokoládek After Eight vám zabere pouhých deset minut. Pak už jen dejte nohy nahoru a vychutnejte si tuhle krémovou mátovo-čokoládovou dobrotu.
Zmrzlinový pohár à la Eton mess
Jahody, sněhové pusinky a zmrzlina. Pouhé tři ingredience potřebujete na zmrzlinový pohár ve stylu slavného dezertu Eton mess, který potvrzuje, že v jednoduchosti je krása. A taky dokonalá chuť.
Jahodové želé s kapkou likéru
Léty osvědčená kombinace slaďoučkých jahod a šlehačky se potkala v totmo úžasném dezertu do skleničky. Jahodové želé s kapkoou likéru Pimm´s vyžaduje během přípravy o trochu víc trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to.
Ledové ovoce s horkou polevou z bílé čokolády
Rychlý dezert plný protikladů vás zaručeně uchvátí. Kontrast studeného svěžího ovoce a horké čokoládové omáčky je totiž naprosto dechberoucí. A navíc budete potřebovat jen 4 suroviny. Tak jednoduché a tak skvělé!
Mražený limetový cheesecake
Tento efektní mražený dezert můžete snadno připravit předem a zmrazit ho až na 3 měsíce – ideální příprava na nečekaný večírek či návštěvu. V takovém případě stačí limetový cheesecake jednoduše vyndat z mrazáku a během chvilky ho můžete podávat.
Jahody s limetovo-pepřovým sirupem
Jahody s balzamikem už nejsou ničím novým, ale zkuste jahodám tentokrát dodat nový šmrnc s pomocí limety a pepře. Jahody s limetovo-pepřovým sirupem chutnají nejlépe se smetanou nebo zmrzlinou!
Jednoduchý sušenkový dort s malinami
K přípravě tohoto jednoduchého leč efektního dortu vám stačí jen 3 komponenty – sušenky, krém a čerstvé maliny. Hosté budou tak dlouho odebírat sušenky, až na talíři nezbude ani drobeček!
Pohár cranachan s pomeranči
Varianta skotského dezertu se zimním ovocem a whisky. Lahodné a zároveň lehké zakončením vydatného jídla
Schwarzwaldské zmrzlinové poháry s brownies
Proměňte absolutní klasiku – schwarzwaldský dort – v neodolatelný pohár. Zkombinujte třešně, zmrzlinu, domácí brownies a šlehačku, uvidíte, že trocha námahy s přípravou zmrzliny a pečením brownies se vyplatí.
Smetanové semifreddo s malinami a pusinkami
Semifreddo zvládnete hravě připravit i bez zmzlinovače. Stačí směs vlít do chlebíčkové formy a počkat, až zmrzne – po vyklopení semifreddo jednoduše nakrájíte na plátky a můžete podávat. Smetanový základ jsme v tomto případě zkombinovali s křehkými kousky pusinek a šťavnatými malinami.
Sorbet z angreštu, bezových květů a Sauvignonu
Osvěžující mražený dezert z bílého vína a letního ovoce. Hodí se jako pohoštění pro nečekanou návštěvu, protože ho lze jednoduše připravit i pár týdnů předem.
Šálky s čokoládovo-kávovým krémem
Existuje lepší způsob, jak uzavřít slavnostní oběd či večeři, než je šálek plný nebesky krémového čokoládovo-kávového krému s kapkou alkoholu a kopečkem šlehačky? Užijte si silnou kávu a opojný dezert v jednom!