
Dort z hořké čokolády
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 10 klínků
- 200 g másla
- 200 g hořké čokolády70% kakaa, nasekaná
- 4 velká vejce
- 200 g třtinového cukru
- 50 g hladké mouky
- 50 g mletých mandlí
- kakaona poprášení
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal426
- tuky30g
- nasycené16g
- sacharidy35g
- cukry27g
- vláknina2g
- proteín6g
- sůl0.22gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160 °C na horkovzduch. Dno a boky dortové formy o průměru 23 cm s odnímatelným dnem nebo pružinovým okrajem vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
krok 2
Vložte máslo a čokoládu do hrnce a pomalu je rozpusťte dohromady, dokud netvoří hladkou směs. Mezitím pomocí elektrického šlehače šlehejte vejce a cukr po dobu 5 minut, do nadýchané pěny.
krok 3
Nalijte směs čokolády a másla do našlehaných vajec a cukru, poté ji velmi opatrně vmíchejte pomocí velké lžíce. Smíchejte mouku, mandle a ¼ lžičky soli, poté vmíchejte do směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 35-40 minut, dokud korpus není rovnoměrně ztuhlý s mírnou krustou na vrchu. Nechte dort částečně vychladnout a poté ho uvolněte z formy. Poprašte kakaem a nakrájejte na klínky.