reklama

  • 200 g másla
  • 200 g hořké čokolády
    70% kakaa, nasekaná
  • 4 velká vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • kakao
    na poprášení

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal426
  • tuky30g
  • nasycené16g
  • sacharidy35g
  • cukry27g
  • vláknina2g
  • proteín6g
  • sůl0.22g
    s nízkým obsahem
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160 °C na horkovzduch. Dno a boky dortové formy o průměru 23 cm s odnímatelným dnem nebo pružinovým okrajem vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

  • krok 2

    Vložte máslo a čokoládu do hrnce a pomalu je rozpusťte dohromady, dokud netvoří hladkou směs. Mezitím pomocí elektrického šlehače šlehejte vejce a cukr po dobu 5 minut, do nadýchané pěny.

  • krok 3

    Nalijte směs čokolády a másla do našlehaných vajec a cukru, poté ji velmi opatrně vmíchejte pomocí velké lžíce. Smíchejte mouku, mandle a ¼ lžičky soli, poté vmíchejte do směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 35-40 minut, dokud korpus není rovnoměrně ztuhlý s mírnou krustou na vrchu. Nechte dort částečně vychladnout a poté ho uvolněte z formy. Poprašte kakaem a nakrájejte na klínky.

reklama
reklama
reklama
reklama