Dýňovo-kokosové kari
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 2 lžíce Madras kari pasta
- 1 (asi 600g) velká dýněnakrájená na středně velké kousky
- 1 červená paprikazbavená semínek a nakrájená na kousky
- 400 g odtučněné kokosové mléko
- malý svazek koriandr čerstvýnasekaný
- kcal458
- tuky33g
- nasycené28g
- sacharidy35g
- cukry23g
- vláknina6g
- proteín7g
- sůl0.64g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte velkou pánev nebo wok, přidejte kari pastu a smažte 1 minutu. Přidejte dýni a červenou papriku a dobře promíchejte s pastou.
krok 2
Zalijte kokosovým mlékem s 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte 15–20 minut nebo dokud dýně nezměkne a omáčka nezhoustne. Podle chuti dosolte a podávejte posypané nasekaným koriandrem a s chlebem naan nebo rýží.