Dýňovo-kokosové kari
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce Madras kari pasta
- 1 (asi 600g) velká dýně, nakrájená na středně velké kousky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 400 g odtučněné kokosové mléko
- malý svazek koriandr čerstvý, nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte velkou pánev nebo wok, přidejte kari pastu a smažte 1 minutu. Přidejte dýni a červenou papriku a dobře promíchejte s pastou.
- KROK 2
Zalijte kokosovým mlékem s 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte 15–20 minut nebo dokud dýně nezměkne a omáčka nezhoustne. Podle chuti dosolte a podávejte posypané nasekaným koriandrem a s chlebem naan nebo rýží.