reklama

  • 2 lžíce Madras kari pasta
  • 1 (asi 600g) velká dýně
    nakrájená na středně velké kousky
  • 1 červená paprika
    zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 400 g odtučněné kokosové mléko
  • malý svazek koriandr čerstvý
    nasekaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal458
  • tuky33g
  • nasycené28g
  • sacharidy35g
  • cukry23g
  • vláknina6g
  • proteín7g
  • sůl0.64g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte velkou pánev nebo wok, přidejte kari pastu a smažte 1 minutu. Přidejte dýni a červenou papriku a dobře promíchejte s pastou.

  • krok 2

    Zalijte kokosovým mlékem s 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte 15–20 minut nebo dokud dýně nezměkne a omáčka nezhoustne. Podle chuti dosolte a podávejte posypané nasekaným koriandrem a s chlebem naan nebo rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama