Gnocchi se špenátem a smetanovo - rajčatovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- 140 g mascarpone
- 500 g gnocchi
- 200 g baby špenát
- hrst lístků bazalky
- parmazán (nebo vegetariánská alternativa), k podávání (není nutné)
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Orestujte rychle česnek dozlatova, poté vlijte rajčata. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem, poté 10 minut vařte a míchejte. Přidejte mascarpone a společně vařte další 2 minuty.
- KROK 2
Mezitím uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Na poslední minutu vaření přidejte do hrnce špenát. Gnocchi i špenát sceďte, vraťte zpět do pánve a promíchejte s omáčkou. Podávejte s lístky bazalky a hoblinkami parmezánu, chcete-li.