reklama

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
    podrcené
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 140 g mascarpone
  • 500 g gnocchi
  • 200 g baby špenát
  • hrst lístků bazalky
  • parmazán (nebo vegetariánská alternativa)
    k podávání (není nutné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal393
  • tuky20g
  • nasycené11g
  • sacharidy48g
  • cukry7g
  • vláknina4g
  • proteín9g
  • sůl1.67g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte olivový olej. Orestujte rychle česnek dozlatova, poté vlijte rajčata. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem, poté 10 minut vařte a míchejte. Přidejte mascarpone a společně vařte další 2 minuty.

  • krok 2

    Mezitím uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Na poslední minutu vaření přidejte do hrnce špenát. Gnocchi i špenát sceďte, vraťte zpět do pánve a promíchejte s omáčkou. Podávejte s lístky bazalky a hoblinkami parmezánu, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama