Jablečný crumble s malinami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 8 jablek
- 1 lžička skořice
- 3 lžíce cukru jakéhokoli druhu
- ½ pomeranče
- 1 košíček malin nebo ostružin
- 75 g studeného másla
- 50 g hladké mouky
- 50 g ovesných vloček
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C nebo na horkovzduch na 180 °C. Zapékací misku vymažte máslem.
- KROK 2
Jablka oloupejte škrabkou na brambory, rozčtvrťte je, vyřízněte jádřince a nakrájejte.
- KROK 3
Jablka vsypte do mísy, přidejte skořici a 1 lžíci cukru. Přidejte šťávu z 1/2 pomeranče.
- KROK 4
Do mísy přisypte maliny a vše promíchejte. Ovocnou směs přendejte do pečicí misky a uhlaďte ji.
- KROK 5
Tři čtvrtiny másla nakrájejte na malé kousky. Dejte je do mísy s moukou a prsty vytvořte drobenku.
- KROK 6
Do drobenky vmíchejte ovesné vločky a zbytek cukru, pak ji nasypte na ovocnou směs v pečicí misce. Zbytek másla nakrájejte na kousky a rozložte na drobenku.
- KROK 7
Misku vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut, nebo dokud jablka nejsou měkká. Podávejte se zmrzlinou nebo pudinkem.