reklama

Suroviny

  • 8 jablek
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce cukru jakéhokoli druhu
  • ½ pomeranče
  • 1 košíček malin nebo ostružin
  • 75 g studeného másla
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C nebo na horkovzduch na 180 °C. Zapékací misku vymažte máslem.

  • KROK 2

    Jablka oloupejte škrabkou na brambory, rozčtvrťte je, vyřízněte jádřince a nakrájejte.

  • KROK 3

    Jablka vsypte do mísy, přidejte skořici a 1 lžíci cukru. Přidejte šťávu z 1/2 pomeranče.

  • KROK 4

    Do mísy přisypte maliny a vše promíchejte. Ovocnou směs přendejte do pečicí misky a uhlaďte ji.

  • KROK 5

    Tři čtvrtiny másla nakrájejte na malé kousky. Dejte je do mísy s moukou a prsty vytvořte drobenku.

  • KROK 6

    Do drobenky vmíchejte ovesné vločky a zbytek cukru, pak ji nasypte na ovocnou směs v pečicí misce. Zbytek másla nakrájejte na kousky a rozložte na drobenku.

  • KROK 7

    Misku vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut, nebo dokud jablka nejsou měkká. Podávejte se zmrzlinou nebo pudinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama