Jednoduchá dušená jablka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 3 jablkaoloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená
- 2-4 lžíce hnědého cukru(podle sladkosti jablek)
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky mleté skořice
- kcal153
- tuky1gs nízkým obsahem
- nasycené0gs nízkým obsahem
- sacharidy35g
- cukry35g
- vláknina3g
- proteín1g
- sůl0.02g
Postup přípravy
krok 1
Dejte jablka, cukr, citronovou šťávu a skořici do malé pánve s 1 lžící vody. Přikryjte a duste na středním ohni po dobu 5-10 minut, nebo dokud nejsou jablka měkká, když je propíchnete špičkou nože.
krok 2
Pokud preferujete hladší směs, pokračujte ve vaření ještě 5 minut bez pokličky a často míchejte, aby se jablka rozvařila téměř dohladka.