reklama

  • 1 malá cibule
    jemně nasekaná
  • 500 g rybích filet
    bez kůže
  • 350 ml bílého vína (nebo rybího vývaru)
  • 500 g bramborové kaše
  • 1 petrželka (nebo estragon nebo kopr)
    nasekané na 1–2 lžíce
  • hladká mouka
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • strouhanka
    na obalení
  • olej

    Postup přípravy

    • krok 1

      Nakrájenou cibuli vložte do hlubší pánve, položte na ni rybí filety a zalijte vínem nebo vývarem. Přiveďte k mírnému varu, přikryjte a vařte 6–8 minut, nebo dokud maso není hotové. Vyjměte a nechte vychladnout.

    • krok 2

      Cibuli sceďte (víno nebo vývar si ponechte, pokud připravujete omáčku) a smíchejte s bramborovou kaší a bylinkami. Rybí maso rozdrobte na větší kousky a dochuťte. Vše jemně promíchejte a pomocí moukou poprášených rukou vytvarujte 8 karbanátků. Lehce poprašte moukou, namočte do vejce a poté do strouhanky. Obalené karbanátky nechte vychladit alespoň 30 minut (důležité, jinak se v pánvi rozpadnou).

    • krok 3

      Ve velké pánvi rozehřejte 1 cm oleje. Rybí karbanátky smažte po částech 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé, křupavé a prohřáté. Hotové karbanátky pokládejte na talíř s papírovými utěrkami, které odsají přebytečný tuk.

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama