Jednoduché rybí karbanátky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- + chlazení
- Snadné
- 8 karbanátků
- 1 malá cibulejemně nasekaná
- 500 g rybích filetbez kůže
- 350 ml bílého vína (nebo rybího vývaru)
- 500 g bramborové kaše
- 1 petrželka (nebo estragon nebo kopr)nasekané na 1–2 lžíce
- hladká mouka
- 1 vejcerozšlehané
- strouhankana obalení
- olej
Postup přípravy
krok 1
Nakrájenou cibuli vložte do hlubší pánve, položte na ni rybí filety a zalijte vínem nebo vývarem. Přiveďte k mírnému varu, přikryjte a vařte 6–8 minut, nebo dokud maso není hotové. Vyjměte a nechte vychladnout.
krok 2
Cibuli sceďte (víno nebo vývar si ponechte, pokud připravujete omáčku) a smíchejte s bramborovou kaší a bylinkami. Rybí maso rozdrobte na větší kousky a dochuťte. Vše jemně promíchejte a pomocí moukou poprášených rukou vytvarujte 8 karbanátků. Lehce poprašte moukou, namočte do vejce a poté do strouhanky. Obalené karbanátky nechte vychladit alespoň 30 minut (důležité, jinak se v pánvi rozpadnou).
krok 3
Ve velké pánvi rozehřejte 1 cm oleje. Rybí karbanátky smažte po částech 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé, křupavé a prohřáté. Hotové karbanátky pokládejte na talíř s papírovými utěrkami, které odsají přebytečný tuk.