
Jerk kuře
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus marinování
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžíce mletého nového koření
- 1 lžíce mletého hřebíčku
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžíce hrubě mletého černého pepře
- 2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžíce melasy
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 šťáva z 1 limety
- 2-3 papričky scotch bonnet(se semínky)
- 3 jarní cibulky
- 5 větviček tymiánu
- 1 cibulenakrájená
- 4 stroužky česnekuoloupané
- 2 lžíce olivového oleje
- 8-10 kuřecích stehen(paliček)
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal309
- tuky9.5g
- nasycené2g
- sacharidy10.8g
- cukry7.7g
- vláknina3g
- proteín43.3g
- sůl0.99g
Postup přípravy
krok 1
Vložte všechny ingredience kromě kuřete do kuchyňského robotu a rozmixujte do hrubé pasty, přidejte 3-4 lžíce vody, pokud je potřeba, abyste pastu trochu zředili. Přeneste do velké mísy nebo nádoby a přidejte kuřecí paličky. Dobře promíchejte, aby bylo kuře zcela pokryté marinádou. Zakryjte a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny (pro lepší chuť marinujte přes noc).
krok 2
Vyjměte kuře z lednice a nechte ho dojít na pokojovou teplotu. Mezitím rozehřejte gril nebo troubu na střední teplotu. Kuře osolte a poté grilujte 20-25 minut, otáčejte každé 3-4 minuty. Podávejte s rýží nebo s křupavým zeleninovým salátem.