reklama

  • 2 lžíce mletého nového koření
  • 1 lžíce mletého hřebíčku
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 lžíce hrubě mletého černého pepře
  • 2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžíce melasy
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 šťáva z 1 limety
  • 2-3 papričky scotch bonnet
    (se semínky)
  • 3 jarní cibulky
  • 5 větviček tymiánu
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 4 stroužky česneku
    oloupané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8-10 kuřecích stehen
    (paliček)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal309
  • tuky9.5g
  • nasycené2g
  • sacharidy10.8g
  • cukry7.7g
  • vláknina3g
  • proteín43.3g
  • sůl0.99g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte všechny ingredience kromě kuřete do kuchyňského robotu a rozmixujte do hrubé pasty, přidejte 3-4 lžíce vody, pokud je potřeba, abyste pastu trochu zředili. Přeneste do velké mísy nebo nádoby a přidejte kuřecí paličky. Dobře promíchejte, aby bylo kuře zcela pokryté marinádou. Zakryjte a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny (pro lepší chuť marinujte přes noc).

  • krok 2

    Vyjměte kuře z lednice a nechte ho dojít na pokojovou teplotu. Mezitím rozehřejte gril nebo troubu na střední teplotu. Kuře osolte a poté grilujte 20-25 minut, otáčejte každé 3-4 minuty. Podávejte s rýží nebo s křupavým zeleninovým salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama