Znáte slavné jablečné koláče?

  • Americký apple pie: Ikonický dezert Spojených států, který má bohatou vrstvu jablek a křupavé těsto.
  • Francouzský tarte tatin: Klíčem při přípravě této francouzské dobroty jsou plátky jablek karamelizovány v cukru a másle a následné pečení s těstem nahoru. Po pečení se koláč obrátí, takže karamelizovaná strana jablek je nahoře.
  • Německý apfelstrudel: Tenké těsto naplněno jablečnou směsí, která obsahuje mandle, rozinky a skořici. Nelze jej nemilovat.
  • Britský apple crumble: Rustikální dezert, který obsahuje vrstvu jablek zalitou směsí máslových drobenek z mouky, cukru a másla. Po pečení vznikne křupavý vrchní plášť, který kontrastuje s měkkými jablečnými kousky.
  • Holandský appeltaart: Hutný dezert, který používá vrstvu krému a těsta s máslem a vaječnými žloutky.
  • Polská szarlotka: Hrubé těsto, které je naplněno jablečnou směsí a pokryto dalším vrstveným těstem. Často se podává s moučkovým cukrem nebo šlehačkou.

Máte chuť na rychlý jablečná dezert?

Showing 1 to 9 of 9 results

  • Biskupský chlebíček se sýrem a jablky

    Neobvyklá kombinace sladkého biskupského chlebíčku, zrajícího sýra a svěžího jablíčka hosty příjemně překvapí a vám jejich příprava zabere pouhých pár minut. Stačí tři ingredience a dokonalé jednohubky jsou ihned na stole.

  • Horký punč à la jablkový koláč

    Horký punč à la jablkový koláč

    Zahřejte se horkým jablečným punčem, okořeněném skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem. Pro dospělé přidejte trošku rumu

  • Nejlepší jablečný krambl

    Nejlepší jablečný krambl

    Není nic lepšího než jablka zapečená pod křupavou máslovou drobenkou – podzimní "comfort food" v celé své kráse

  • Kořeněné miništrúdlíky

    Kořeněné miništrúdlíky

    Malé jablečné štrúdlíky z jogurtového těsta voní kořením a padnou akorát do ruky. U jednoho ale nikdy nezůstane.

  • Koláče z listového těsta s broskvemi a mandlemi

    Koláče z listového těsta s broskvemi a mandlemi

    Ovocný koláč je skvělou sladkou tečkou za obědem nebo zákuskem k odpolední kávě. Tyto koláče z listového těsta navíc zvládnete připravit v naprosto rekordním čase, jednodušší už totiž být opravdu nemohou. Broskve a mandle jsou skvělá kombinace, ale můžete experimentovat a ovoce střídat podle chuti a sezony.

  • Pohárky s jablky a kukuřičnými lupínky

    Pohárky s jablky a kukuřičnými lupínky

    Snídaně, přesnídávka nebo dezert? Všechno v jednom! Pohárky plné hladkého jablečného pyré, skrývají pod křupavou vstvou kukuřičných lupínků ještě krémové crème fraîche.

  • Jablka s marcipánem a sušeným ovocem

    Jablka s marcipánem a sušeným ovocem

    Na přípravu skvělého zimního dezertu vám budou stačit pouhé 4 ingredience – jablka, marcipán, mincemeat (anglická zavařenina ze sušeného ovoce) a citron.

  • Rychlý ovocný krambl

    Rychlý ovocný krambl

    Připravte si rychlý ovocný dezert, když se objeví (i nečekaní) hosté. Příprava zapečeného ovoce s máslovou drobnekou trvá pouze 20 minut.

Zobrazit více receptů na jablečné koláče
reklama
reklama
reklama
reklama