reklama

  • 400 g konzervované nebo předvařené cizrny
    scezené
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky kajenského pepře

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal115
  • tuky3g
    s nízkým obsahem
  • nasycené0.3g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy12g
  • cukry0.4g
  • vláknina5g
  • proteín6g
    bohatý na
  • sůl0g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Do mísy vložte cizrnu a promíchejte s řepkovým olejem, uzenou paprikou, kmínem a koriandrem spolu s velkou špetkou soli. Dobře promíchejte, aby byla cizrna dobře obalena, poté ji vysypte na plech a pečte 35 minut. Cizrnu v polovině pečení promíchejte, aby se opekla rovnoměrně a byla křupavá. Nechte vychladnout a poté uchovávejte v uzavřené nádobě.

reklama
reklama
reklama
reklama