
Křupavá pečená cizrna
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 400 g konzervované nebo předvařené cizrnyscezené
- 1 lžička řepkového oleje
- 2 lžičky uzené papriky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky kajenského pepře
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal115
- tuky3gs nízkým obsahem
- nasycené0.3gs nízkým obsahem
- sacharidy12g
- cukry0.4g
- vláknina5g
- proteín6gbohatý na
- sůl0gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Do mísy vložte cizrnu a promíchejte s řepkovým olejem, uzenou paprikou, kmínem a koriandrem spolu s velkou špetkou soli. Dobře promíchejte, aby byla cizrna dobře obalena, poté ji vysypte na plech a pečte 35 minut. Cizrnu v polovině pečení promíchejte, aby se opekla rovnoměrně a byla křupavá. Nechte vychladnout a poté uchovávejte v uzavřené nádobě.