
Křupavé kuřecí prso
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
- 2 kuřecí prsa
- 30 g hladké mouky
- 2 vejcerozšlehaná
- 75 g strouhanky
- olej ve spreji
- čerstvý salátk podávání (volitelné)
Na bešamelovou omáčku
- 25 g másla
- 25 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- muškátový oříšek
- 100 g čedarunastrouhaného
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal825
- tuky41.3g
- nasycené22.5g
- sacharidy54.9g
- cukry7.7g
- vláknina1.2g
- proteín58g
- sůl1.85g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Položte kuřecí prsa mezi dva kusy pečicího papíru a pomocí válečku rozklepejte na tloušťku 1 cm.
krok 2
Do třech misek dejte hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Každé kuřecí prso obalte v trojobalu - nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, dobře přitlačte, a poté položte na pečicí plech, vyložený lehce naolejovaným pečicím papírem. Každý kus kuřete postříkejte trochou oleje a vložte do trouby na 30 minut, dokud není křupavé a propečené a kůrka krásně zlatavá.
krok 3
Mezitím připravte bešamel. Rozpusťte máslo v kastrolu. Jakmile začne pěnit, přidejte hladkou mouku a zasmažte 2-3 minuty, stále míchejte. Postupně přilévejte mléko a šlehejte, přidávejte další až poté, co se předchozí množství zcela vstřebalo. Vařte na mírném ohni 5 minut, dokud nemáte hustou, hladkou bílou omáčku. Osolte, nastrouhejte muškátový oříšek a vmíchejte ¾ čedaru. Jakmile se sýr zcela roztaví, odstavte z ohně.
krok 4
Upečená kuřecí prsa vyjměte z trouby a rozehřejte gril na vysokou teplotu. Na obě kuřecí prsa nalijte bešamelovou omáčku a posypte zbytkem sýra. Grilujte 1-2 minuty, dokud není bešamel se sýrem zbarvený dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.