reklama

  • 2 kuřecí prsa
  • 30 g hladké mouky
  • 2 vejce
    rozšlehaná
  • 75 g strouhanky
  • olej ve spreji
  • čerstvý salát
    k podávání (volitelné)

Na bešamelovou omáčku

  • 25 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • 100 g čedaru
    nastrouhaného

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal825
  • tuky41.3g
  • nasycené22.5g
  • sacharidy54.9g
  • cukry7.7g
  • vláknina1.2g
  • proteín58g
  • sůl1.85g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Položte kuřecí prsa mezi dva kusy pečicího papíru a pomocí válečku rozklepejte na tloušťku 1 cm.

  • krok 2

    Do třech misek dejte hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Každé kuřecí prso obalte v trojobalu - nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, dobře přitlačte, a poté položte na pečicí plech, vyložený lehce naolejovaným pečicím papírem. Každý kus kuřete postříkejte trochou oleje a vložte do trouby na 30 minut, dokud není křupavé a propečené a kůrka krásně zlatavá.

  • krok 3

    Mezitím připravte bešamel. Rozpusťte máslo v kastrolu. Jakmile začne pěnit, přidejte hladkou mouku a zasmažte 2-3 minuty, stále míchejte. Postupně přilévejte mléko a šlehejte, přidávejte další až poté, co se předchozí množství zcela vstřebalo. Vařte na mírném ohni 5 minut, dokud nemáte hustou, hladkou bílou omáčku. Osolte, nastrouhejte muškátový oříšek a vmíchejte ¾ čedaru. Jakmile se sýr zcela roztaví, odstavte z ohně.

  • krok 4

    Upečená kuřecí prsa vyjměte z trouby a rozehřejte gril na vysokou teplotu. Na obě kuřecí prsa nalijte bešamelovou omáčku a posypte zbytkem sýra. Grilujte 1-2 minuty, dokud není bešamel se sýrem zbarvený dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama